Urme de distrugere pe Marte┬áeste o instala╚Ťie performativ─â ├«n care mai multe media contribuie activ la interpretarea live a poeziei, care se rescrie pe m─âsur─â ce e interpretat─â ╚Öi comentat─â de creatorii spectacolului┬á┬áprin performer, proiec╚Ťie video ╚Öi sunet, ceea ce adaug─â de fiecare dat─â un nou strat de ├«n╚Ťelesuri.
Urme de distrugere pe Marte┬áeste un volum de poeme care, iat─â, merge mai departe, pun├ónd ÔÇô azi la propriu ÔÇô ├«n scen─â ├«ns─â┼či defini┼úia ┼či menirea culturii (├«n sensul de cultivare a umanului pe P─âm├ónt): aceea de a deveni, ├«ncet dar sigur, trup, carne ┼či gest, adresare. Paradoxul urmelor, imposibilitatea de a ascunde ┼či de a distruge, nu este tocmai defini┼úia minimal─â a vie┼úii care se ├«ngrije┼čte ┼či se cultiv─â?
Specific─â postmodernismului, rescrierea ╚Öi repozi╚Ťionarea con╚Ťinutului fa╚Ť─â de context e mai mult dec├ót o re-mediere a cuvintelor ╚Öi a senza╚Ťiilor, contribuind la text prin ad─âugarea de sens. Urmele de distrugere de pe Marte ne viziteaz─â ca o amintire din viitor. Pornind de la metatextualitate, ├«n care autorul ├«╚Öi sus╚Ťine tezele poetice fa╚Ť─â ├«n fa╚Ť─â cu performerul, un spectacol ├«n sine, performance-ul se autosus╚Ťine pornind fie de la metafore fie de la interpretarea lor asociat─â ciclului vie╚Ťii cu ajutorul celor trei media ad─âugate.
Bogdan Ghiu┬áeste poet ┼či teoretician cultural (literatur─â, filosofie, media, urbanologie, art─â), jurnalist ┼či traduc─âtor (Bataille, Foucault, Derrida, Deleuze, Bourdieu, Baudrillard, Guattari, Bergson, Ricoeur, Veyne, Rorty, Baudelaire, Artaud, Breton, Duras, Calaferte etc.), fost membru al Cenaclului de Luni ┼či elev al lui Jacques Derrida. Cea mai recent─â carte de poezie e┬á(Poemul din carton) Urme de distrugere pe Marte┬á(2006), iar cele mai recente c─âr┼úi de eseuri sunt┬áContracriza,┬áDadasein┬á┼či┬áInconstruc┼úia. Pentru o arhitectur─â etic─â┬á(2011). Este membru ├«n redac┼úia revistei┬áIdea art─â+societate┬á┼či colaborator permanent al revistei┬áArhitext Design.
Cinty Ionescu┬áeste un artist video cu un interes constant pentru experimentul video live ╚Öi ├«n convergen╚Ť─â cu alte media. Experien╚Ťa ei variaz─â de la ├«nceputurile sale ca VJ ├«n cluburile bucure╚Ötene al─âturi de muzicieni, la instala╚Ťii multimedia, la video design pentru spectacole de teatru ╚Öi dans. Cinty Ionescu ╚Öi-a prezentat lucr─ârile pe numeroase scene na╚Ťionale ╚Öi interna╚Ťionale, iar ├«n 2011 a primit Premiul de Excelen╚Ť─â pentru video design-ul spectacolului┬áNilsÔÇÖ┬áFucked Up Day┬áde Peca ╚śtefan, la festivalul interna╚Ťional Fringe din New ┬áYork.
Miron Ghiu┬áactiveaz─â ca sound designer ╚Öi DJ, precum ╚Öi ca jurnalist freelancer pentru diferite publica╚Ťii off ╚Öi on-line. E pasionat de muzic─â ╚Öi de noi tehnologii ╚Öi are tendin╚Ťa s─â foloseasc─â ├«n lucr─ârile sale c├ót mai multe media. E transumanist ╚Öi iubeste robo╚Ťii la fel de mult ca ╚Öi pe oameni, a╚Ötept├ónd singularitatea tehnologic─â. Miron Ghiu a c├ó╚Ötigat, ├«n 1998, locul II la Olimpiada Interna╚Ťional─â de Filosofie, cu un eseu despre spa╚Ťiile virtuale. A studiat Filosofia la Universitatea Bucure╚Öti ╚Öi a ├«nceput s─â lucreze la sf├ór╚Öitul anilor ’90 ca jurnalist specializat ├«n noile media ╚Öi muzic─â. ├Än 2004 a publicat la Humanitas c─âr╚Ťi despre The Beatles, Ozzy Osbourne ╚Öi Marilyn Manson.
Nicoleta Lefter┬áa absolvit┬áFacultatea de Teatru, Sectia Actorie┬ádin cadrul┬áUniversit─â┼úii de Arte┬áGeorge Enescu┬ádin Ia┼či, ├«n 2006. A colaborat cu Teatrul Na┼úional din Ia┼či, Teatrul Na┼úional din Constan┼úa, Teatrul┬áMaria Filloti┬ádin Br─âila, Teatrul┬áToma Caragiu┬ádin Ploie┼čti. Din 2008 este actri┼ú─â la Teatrul Odeon ┼či face parte din distribu┼úia spectacolelor:┬áSpovedanie la Tanacu┬áde Tatiana Niculescu Bran, regia Andrei┬á╚śerban,┬áExtrem┬áde William Mastrosimone, regia Sorin Militaru,┬áC├ót─â speran┼ú─â┬áde Hanoch Levin, regia Radu Afrim,┬áIadul este amintirea f─âr─â puterea de a mai schimba ceva┬áde Jonas Gardell, un spectacol de Mariana C─âm─âr─â╚Öan┬á╚Öi Alexandra Penciuc,┬áVia┼úa e vis┬ádup─â Calder├│n de la Barca, regia Drago╚Ö┬áGalgo╚Ťiu,┬áC.F.R. – Cometa, Copilul┬á╚Öi C─â╚Ťelul┬ádup─â texte de I.L. Caragiale, regia Alexandru Dabija. A interpretat roluri ├«n filme ca┬áTinere┼úe f─âr─â tinere┼úe, regia Francis Ford Coppola ┼či┬á8 minute, regia Florin Kevorkian.
Primele reprezenta┼úii 10, 11 ┼či 19 aprilie 2013, ora 19.30, Sala Studio a Teatrului ODEON
Durata 45 min
Preţul biletelor 12,72 lei

Adaug─â un comentariu