Cea de-a 54-a ediţie a Galei Premiilor Grammy va rămâne în istorie ca povestea a două femei cu voci speciale – Adele şi Whithey Houston. Prima reprezintă tinereţea, succesul şi numeroase perspective, cea de-a doua, o nouă tragedie şi o viaţă prea complicată.
Adele, cântăreaţa britanică în vârstă de 23 de ani a plecat de la Grammy cu braţele pline de trofee. Câte unul pentru fiecare secţiune la care a fost nominalizată, printre care şi acelea pentru “Cântecul anului”, “Albumul anului” şi “Discul anului”. Şi a mai primit Adele ceva semnificativ – coperta “Vogue” unde apare în toată splendoarea ei rubensiană, o încununare a victoriei sale în războiul de imagine declanşat, dintr-o gafă, ce-i drept, de Karl Lagerfeld.
Tot o imagine, dar numai atât, a fost Lady Gaga. Cântăreaţa obişnuită până acum să capteze întreaga atenţie, dar şi majoritatea premiilor, nu a fost la această gală Grammy decât o apariţie de senzaţie. A făcut spectacol –  l-a sărutat pe obraz pe Paul McCartney – şi a plecat aşa cum a venit: în outfitul all black, cu ciorapii-plasă purtaţi cum se cuvine, dar şi pe faţă şi pe decolteu  (se pare că ţinuta este una Versace) şi cu mâna goală. Ca şi Adele, Gaga a fost niminalizată pentru cele mai importante
categorii, însă nu a câştigat nimic. Plasată pe locul al doilea cu albumul „Born This Way”, vândut în 1,9 milioane de copii, după masiva reducere de preţ aplicată pe Amazon, cântăreaţa nu a reuşit să o surclaseze pe britanica Adele al cărei album, „21”, s-a vândut anul trecut în Statele Unite în 5,5 milioane de exemplare. Ironic, de la începutul acestui an, albumul lui Adele a fost în fiecare săptămână primul în topul vânzărilor pe Amazon, ceea ce înseamnă că Lady Gaga a fost „bătută” cu scorul de 3 la 1.
Cifrele şi eşecul de la Grammy ne arată deci că a cam apus epoca rochiilor din fleici, a eclozărilor şi a săruturilor pe guriţă între femei. Ca să fie luată în seamă, Lady Gaga a trebuit să înveţe să facă exhibiţionism – anul trecut, la aceeaşi gală, a ieşit dintr-un ou pentru a-şi ridica premiul. Adele, însă, cântă!
Este adevărat că, cel puţin la posturile româneşti de muzică, Lady Gaga practic nu mai există. A dispărut. Pe când Adele are o difuzare pe oră. Asta înseamnă că place, că trendul se schimbă, că se doreşte armonie, blândeţe, fineţe. Vremurile sunt şi aşa prea aspre ca să le mai tăvălim şi noi.
Şi, poate până la cea de-a 55-a ediţie a Grammy se mai gândeşte Lady Gaga şi apare îmbrăcată decent. Asta cu siguranţă o va scoate din conul de umbră în care zace de ceva timp. O pereche de jeanşi şi un tricou sunt suficiente. 

Adaugă un comentariu