Pentru că zilele acestea frigul nu se lasă dus, iată două reţete care să vă mai încălzească. Dacă aveţi brânză de Beaufort, oarte populară pentru aroma de fructe şi fineţea sa, reţeta este ca şi făcută.
Supă de Beaufort

  • 2 persoane

Ingrediente:

  • 150 g de
  •  25 cl vin alb sec
  •  1 litru supă de pui (bulion)
  •  2 gălbenușuri de ou
  •  10 cl de smântână
  •  30g unt
  •  30 g făină
  •  1 căţel de usturoi
  •  6 crenguțe de pătrunjel
  •  Un vârf de cuțit de nucșoară
  •  Sare și piper

Mod de preparare:  
Se rade 100g de Beaufort, iar restul se taie în cuburi.
Se topește untul 30g Aîntr-o cratiţă, se adaugă făina, se amestecă bine, se umezește cu vin alb și bulion.
Se adaugă căţelul de usturoi zdrobit, sare, piper și nucșoară. Se încălzeşte până la fierbere, amestecând constant. Se adaugă Beaufort ras și se amestecă până se topeşte, apoi se înlătură de pe foc.
Se amestecă gălbenuşurile de ou și smântâna într-un castron. Se toarnă în supa fierbinte, amestecând. Adăugaţi pătrunjel tocat și Beaufort cubulețe, serviţi cu crutoane.
 Fondue din Savoie
Ingrediente pentru o persoană

  • 1 pahar de vin alb sec
  •  200 g de brânză, 1/3 Emmental, 1/2 Comte și 1/3 Beaufort
  •  1 căţel de usturoi
  •  1 pahar de Kirsch
  •  piper, sare
  •  nucşoară

  Mod de preparare  
Se taie în fâşii brânza. Se taie pâinea în cuburi mici. Frecaţi cu un cățel de usturoi cratiţa emailată sau caserola.
Puneți vinul care urmează să fie încălzit: de îndată ce începe să facă spumă, adaugaţi brânza feliată amestecând continuu cu o lingură de lemn. Sare și piper.
Atunci când brânza este topită, se adaugă Kirsch-ul, amestecând constant.
Serviți în cratiță.

Adaugă un comentariu