A fost o vreme oribilă. Era ziua în care trebuia să merg la un curs, în care aveam de cărat un geamantan. Nu întrebaţi…nu vă zic de ce. M-am trezit şi am privit pe geam. Ningea din nou. Tocmai azi. Culmea, am zâmbit şi am răspuns provocării : am luat un taxi. Da, şi eu zâmbesc.
Deci… după ninsoare, ploaie, vânt rece şi picuri biciuitori în faţă, trăgând un geamantan greu după mine prin înghesuiala din autobuzul de la întoarcere… ce rămâne de făcut?  O poezie? Cum traficul la poezie este extrem de mic, iar la reţete interesant de mare, am ajuns la o concluzie: poezia nu ţine de foame…
Soluţii? Pentru început, un vin roşu, să-mi urce sângele în obraji …
Apoi un somon marinat la grătar cu sos de muştar … Ce ziceţi? Sună bine?
Să ne apucăm de treabă…

 Somon marinat la grătar

Se iau bucăţile de somon şi, dacă sunt prea groase, se taie odată transversal pentru a le subţia şi a se pătrunde mai uşor. Se pun la marinat cu puţin ulei de măsline, zeamă de lămâie, zeamă de mandarine sau portocale ( mandarinele sunt mai dulci şi aromate), usturoi, mărar tocat, sare şi piper. Se lasă o oră…apoi se frige pe teflon încins uns cu ulei de măsline…
Lângă, nu ştiu de ce m-am gândit să-i pun nişte sos de muştar… Aşa m-a lovit pofta.
Aşa că l-am făcut…sosul … de muştar şi i-am pus deasupra şi nişte smântână, o frunză de marar şi o felie de mandarină…Dacă nu vă place dulce alegeţi lămâia.
Am uitat ceva? Da, sosul de muştar: o maioneză din două galbenuşuri cu o linguriţă de zahăr, muştar cât cuprinde şi zeamă de lămâie după gust.
Dacă e bun? …În imagine cum arată?
E bun, vă zic sincer . E uşor, savuros…aromat…Să adaug?
…da, încă un pahar de vin roşu…
Nota editorului:
 

  • Andruk (Andreea) este artistă. „Eu nu fac reţete pur şi simplu, ci scriu câte o povestioară”, mi-a spus ea. E „food designer”. Andreea cosmetizează farfuria, face din cel mai banal fel de mâncare demonstraţie de stil, pentru că îi place frumosul şi îi place să gătească. E tânără şi pe lângă cursuri şi cărat geamantane grele îşi poate face timp să vină la tine în bucătărie şi să te bucure, live, cu ce-ţi doreşti să mănânci.

Mai multe despre Andruk şi despre ce înseamnă pasiune la farfurie poţi afla din profilul de Facebook Andruk’s Passion.
 
 
 
 

Adaugă un comentariu