Festivalul Internaţional de Film NexT îşi anunţă pentru ediţia de anul acesta, care va avea loc în perioada 28 martie – 1 aprilie, piesele de rezistenţă – programele  “Short Matters!” al Academiei Europene de Film (EFA) și competiţia de scurtmetraj a secţiunii “Semaine de la Critique” a Festivalului de la Cannes.
La „Short Matters!”, cinefilii din Capitală vor putea urmări, la Cinema Scala şi Cinema Studio, 15 titluri care au primit nominalizări la Premiul EFA în 2011, printre acestea aflându-se şi câştigătorul Premiului pentru cel mai bun film de scurtmetraj, “The Wholly Family/Familia cea Sfântă”, în regia lui Terry Gilliam, “responsabil” de asemenea şi pentru filme precum „The Imaginarium of Doctor Parnassus” (2009), „Fear and Loathing in Las Vegas” (1998), „Twelve Monkeys” (1995), „The Brothers Grimm” (2005), și nu numai.
“The Wholly Family/Familia cea Sfântă” redă călătoria unui băiețel între realitate şi imaginaţie printre cele mai ascunse cotloane şi simboluri ale oraşului Napoli, un loc pe care Terry Gilliam reuşeşte să-l surprindă dincolo de toate contradicţiile sale.
Anul acesta, EFA are în program şi două scurtmetraje româneşti, Derby” semnat de Paul Negoescu și “Apele Tac”, regizat de Anca Miruna Lăzărescu, ambele participante la competiţiile NexT din 2011, respectiv 2010.
Partenerul de tradiție al Festivalului NexT, secţiunea Semaine de la Critique a Festivalului de la Cannes, va aduce la București scurtmetraje din cea mai recentă competiție a sa, printre care și filmele câștigătoare: “Blue” (r. Stephan Kang, Grand Prix Canal+) și “Alexis Ivanovitch vous êtes mon héros” (r. Guillaume Gouix, Mențiunea Specială).
Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară și în 2012 sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în “Viziunea pe 30 de ani pentru România” a Casei Regale.
 
 

Adaugă un comentariu