Dacă filmul mut a reuşit să ia Oscarul în secolul XXI, de ce nu ar face un personaj precum Marilyn Monroe furori pe afişul ultimei ediţii a unui festival de anvergură precum cel de la Cannes? Nu ştim dacă motivul alegerii actriţei a fost acela că anul acesta se împlineşte jumătate de secol de la dispariţia ei, sau că organizatorii au dorit să ducă mai departe trendul vintage şi în materie de cinematografie, lansat cu succes de Academia Americană de Film, dar este cert că planturoasa blondă va fi pe afişul de anul acesta al Festivalului de Film de la Cannes.
Fotografia, realizată în alb-negru de Otto L. Bettmann, o prezintă pe celebra actriţă americană suflând spre lumânarea care ornează un tort aniversar.
„Surprinsă aici într-un moment de intimitate, în care mitul se întâlneşte cu realul, Marilyn celebrează o aniversare care ar putea fi cea a Festivalului de la Cannes. Ea ne vrăjeşte cu un gest care devine o promisiune, cu un suflu în formă de sărut”, se afirmă în comunicatul emis de biroul de presă al festivalului.
Afişul, care o înfăţişează pe Marilyn suflând într-o lumânare, a fost realizat de agenţia de comunicare Bronx.

Adaugă un comentariu