Asociatia ACCEPT, in parteneriat cu librariile Carturesti din Bucuresti, Cluj-Napoca si Constanta, lanseaza in prima saptamana din iunie, in cadrul Lunii LGBTQ (LGBTQ Pride Month), Raftul LGBTQ, care va gazdui carti ale unor cunoscuti autori internationali si romani.
Ambasada SUA la Bucuresti sprijina participarea scriitorului american Kevin Sessums la lansarea Raftului LGBTQ in cele trei orase. Kevin Sessums este autorul best seller-ului revistei New York Times Mississippi Sissy, distins cu premiul literar  Lambda la sectiunea Men’s Memoir/ Biography in 2007. Este o carte autobiografica despre copilaria si adolescenta sa  ca gay, in America anilor ‘60, despre rasism si homofobie, trauma si drepturile omului, violenta si curaj.
Scriitorul a fost nominalizat la premiul Quill pentru inregistrarea audio a cartii sale in 2007.
Recent, Kevin Sessums a devenit directorul editorial al 429, o noua publicatie a comunitatii LGBT dot429, care va fi lansata in octombrie 2013. In trecut a fost director executiv al revistei Interview si editor colaborator la Vanity Fair. A publicat in Elle, Out, Travel + Leisure, Advocate, Marie Claire, Show People si in alte reviste cunoscute.
Interviurile sale au fost postate pe site-ul The Daily Beast. In 2012, Kevin Sessums a fost conferentiar principal si moderator de discutii invitat de Departamentul de Stat al SUA la o conferinta regionala organizata in Albania pe tema drepturilor omului in relatie cu drepturile LGBT. Conferinta a fost sponsorizata de guvernul american si a reunit participanti din 18 tari din Balcani si Europa de sud-est.
Evenimentele de lansare a Raftului LGBTQ vor avea loc dupa cum urmeaza:
Bucuresti: luni, 3 iunie 2013, la Libraria Carturesti – Verona, Str. Arthur Verona nr. 13-15, de la 18:00;
Cluj-Napoca: marti, 4 iunie 2013 la Libraria Carturesti, Iulius Mall, de la 18:00;
Constanta: joi, 6 iunie 2013, la Libraria Carturesti, City Park Mall, de la 14:00.
Reprezentantii Asociatiei ACCEPT si ai Ambasadei SUA se vor adresa publicului participant, iar Kevin Sessums va citi un fragment din Mississippi Sissy, va raspunde la intrebari si va oferi cateva exemplare ale cartii.

Adaugă un comentariu