Prima oprire, Milano. Aşa şi trebuie să fie, nu? Doar până nu demult era declarată incontestabil „Capitala Modei”. Dacă mergi aproape instinctiv pe urmele bărbaţilor îmbrăcaţi în costume albastru-Mastroiani şi ale femeilor care au în outfit inevitabil tonuri de bej şi coafuri impecabile, vei ajunge cu siguranţă pe Via Montenapoleone şi Via della Spiga, acolo unde tronează buticurile de lux ale caselor Giorgio Armani, Prada, Gucci, Versace şi Dolce&Gabbana.  Dacă n-ai timp sau dispoziţie să străbaţi drumul luxului, te poţi rezuma la DMagazine, outlet-ul unde poţi regăsi toate brandurile la preţuri considerabil scăzute.
Italienii s-au obişnuit să cumpere fracţionat. Pentru ei nu mai este o problemă dacă merg să îşi achiziţioneze şosete lungi din magazinele Gallo şi pe cele scurte din magazinele Porselli, ca să dăm numai un exemplu.
De asemenea, denimul rămâne în vogă în Italia. De aceea, dacă eşti fan denim original, îţi poţi lua tot ce vrei, la preţuri decente, din outlet-ul fabricii Diesel, din Molvena.
Le Marche este o regiune în care se produce mai ales încălţăminte. Aici, micuţul oraş industrial Sant’Elpidio a Mare găzduieşte un outlet multibrand unde cu siguranţă vei găsi adevărate chilipiruri. Branduri ca Tod’s, Moncler, Louis Vuitton sau Ralph Lauren îşi comercializează produsele la preţuri mai mult decât accesibile.
Din Marche poţi traversa în Toscana şi să iei „la puricat” outlet-urile de acolo. În Montevarchi se află Prada Outlet Space (însă găsiţi aici şi Miu Miu sau Church’s and Car Shoe, branduri sub control Prada). Ca să nu mai spunem că nu trebuie să omiţi comorile Florenţei, mai ales fabulosul muzeu Gucci.
Următoarea oprire, plaja de la Forte dei Marmi. Este locul de petrecere preferat de fotbalişti şi adorat de fashionistele pornite la cumpărături pentru articole de plajă. Pe bună dreptate, pentru că aici găseşti superbe rochiţe albe din bumbac şi genţi de designer la preţuri aproape derizorii.
Şi uite aşa, ajungi la Roma. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te laşi pătrunsă de atmosferă. Dacă te visezi ca Audrey Hepburn în „Vacanţă la Roma”, întâi  închiriază un scooter pentru o zi. Apoi, fă câteva cumpărături în Monti, fostă zonă părăginită, transformată acum într-un paradis al luxului. Le Gallinelle şi God Save the Look oferă haine vintage originale şi impecabile. Dacă eşti mai mult atrasă de pieţe şi bazaruri, nu rata piaţa acoperită din Via Sannio. Dar nici Campania sau Napoli nu sunt locuri pe care să le treci cu vederea. Aici îi găseşti pe cei mai buni croitori ai Italiei, cum ar fi Sartoria Pirozzi şi Caersare Attolini.
Încheie-ţi periplul fashion în Palermo, Sicilia. Regiunea continuă să fie sursă inepuizabilă de inspiraţie pentru cei doi Dolce&Gabbana. Aşa că, printre excursii şi porţii gigant de paste, fă o radiografie a modei italiene şi siciliene în cadrul unei vizite la Giglio, un market multistore din Piazza Crispi. La final vei vedea că Italia este o ţară a tururor stilurilor, iar branduri cu forţă şi le adjudecă, devenind astfel acel „IT” inconfudabil.

SUBTIL – Bottega Veneta

FEMININ – Fendi

PRETTY – Valentino

EXCENTRIC – Prada

GRAFIC -Marni

FUN – Moschino

GLAM – Versace

PROVOCATOR – Emilio Pucci

 
 

Adaugă un comentariu