Prima ediţie a Festivalului Teatrelor de Buzunar va avea loc între 11 şi 17 iunie, în Capitală şi va reuni un mare număr de spectacole realizate de trupe independente.
Evenimentul organizat de Biblioteca Metropolitană Bucureşti  îşi propune să dezvăluie o realitate oarecum necunoscută locuitorilor oraşului, dar şi să readucă în peisajul bucureştean un „obicei” mai vechi parizian. În Paris funcţionează în momentul de faţă peste 200 de teatre de buzunar (multe dintre ele fiind sprijinite financiar de sponsori generoşi).
Festivalul Teatrelor de Buzunar  va reuni spectacole realizate de trupe independente, dintre care multe îşi desfăşoară activitatea în spaţii neconvenţionale (hale industriale, mansarde, subsoluri) şi sunt puţin cunoscute publicului bucureştean.
Spaţiul central al festivalului va fi sala Teatrului Foarte Mic, unde timp de şapte zile se va desfăşura un maraton al spectacolelor oferite de trupele independente participante. Intrarea este liberă, pe bază de invitaţii care se pot ridica zilnic de la Centrul de Informare Turistică din Pasajul Universităţii.
Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul evenimentului.

Adaugă un comentariu