Evenimentul de deschidere a Festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World România, are loc pe 13 martie, începând cu ora 19:00, la Cinema Scala.
Seara începe cu un concert special Shamanelism, o formație ai cărei membri sunt deținuți din Penitenciarul pentru Minori și Tineri Craiova și din Penitenciarul Rahova. Evenimentul continuă  cu prezentarea festivalului și mai ales a selecției de filme din anul acesta, pentru a încheia tot într-o notă muzicală, cu proiecția documentarului lui Joshua Atesh Litle, “The Furious Force of Rhymes”. Filmul este o poveste a hip-hop-ului ca muzică de protest  la scară globală. Regizorul captează cinci subculturi și ne arată cum pe parcurs rap-ul s-a dezvoltat într-un limbaj al celor oprimați.
De la ora 23.00, în Club Control, va fi sărbătorită noua ediție One World România cu muzica live a celor  de la Loungerie. Fără pretenții academice și fără infatuare, Loungerie te invită să curgi odată cu sunetul, să te curbezi, să te îndoi și să te ridici de la sol punându-ți starea de spirit în mâinile unui concert-experiment: loungerious punky jazz pentru oamenii care nu se tem să fie surprinși, care nu se tem să depășească linia de demarcație a stilurilor, a notelor corecte, a marketingului de radio…”, spun organizatorii.
Biletul de intrare la petrecerea din Club Control va costa 10 lei, dar accesul este gratuit pentru cei care cumpără abonamentul la festival până pe 13 martie inclusiv.
Începând de miercuri, 14 martie, vor fi proiecții în patru dintre cinematografele bucureştene: Eforie, Corso, Union și Noul Cinematograf al Regizorului Român. În plus, vor fi organizate dezbateri și expoziții foto.
Prețul unui bilet pentru o proiecție este 8 lei, biletele cu 5 intrări costă 30 de lei, iar abonamentul pentru tot festivalul – 60 de lei. Intrarea la evenimentele conexe și proiecțiile de la Noul Cinematograf al Regizorului Român este liberă.
 

Adaugă un comentariu