August 7, 2020, Friday

„După dealuri” îl duce pe Mungiu pentru a doua oară la Cannes

Today:August 7, 2020, Friday

„După dealuri” îl duce pe Mungiu pentru a doua oară la Cannes

Filmul După dealuri / Beyond the Hills, în regia lui Cristian Mungiu, a fost inclus in selecţia oficială a celei de-a 65-a ediții a Festivalului de la Cannes (16 – 27 mai 2012). Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă desfăşurate la Paris.
Pelicula marchează revenirea regizorului român în competiţia oficială a Festivalului de la  Cannes, la cinci ani după Palme d’Or-ul obținut cu drama 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile.
După dealuri este scris și regizat de Cristian Mungiu, inspirat de romanele non-ficționale ale Tatianei Niculescu-Bran. Imaginea este semnată de Oleg Mutu, rolurile principale fiind interpretate de două actriţe ieşence debutante în film: Cosmina Stratan (Voichiţa) şi Cristina Flutur (Alina), secondate de Valeriu Andriuţă (Părintele) şi Dana Tapalagă (Maica stareţă).
Filmul spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa, prietena ei din copilărie faţă de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.
Repetiţiile şi filmările au avut loc în iarna aceasta, la Câmpina şi Bucureşti.
După dealuri este produs de Mobra Films și co-produs de Why Not Productions (Franța), Les Films du Fleuve (Belgia), France 3 Cinema și Mandragora Movies (România). Filmul a fost realizat cu participarea Canal+, France Télévisions, Ciné+ și Wild Bunch (Franța), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și cu contribuția Eurimages și Centre National du Cinema et de l’Image Animée (Franța).
Vânzările internaționale sunt gestionate de Wild Bunch, iar drepturile de distribuție pentru Statele Unite au fost achiziționate de Sundance Selects, o divizie a IFC Films. În România, filmul va fi distribuit de Voodoo Films.

Adaugă un comentariu