Nu știam ce să fac bun astăzi și, uitându-mă prin bucătărie,  mi s-a oprit privirea pe câteva pere micuțe dintr-un coș. Cum e lupta mare cu mâncatul fructelor, mi-a venit ideea să la dau o formă mai apetisantă. Şi iată că mi-au ieşit nişte…
Pere umplute servite cu sos de brânză cu vanilie  și dulceață de vișine
Am luat șase pere potrivite, dintr-un soi dulce și zemos, le-am tăiat câte un căpăcel la bază și le-am scobit, scoţându-le cotorul.
Am topit  un sfert de pachet de unt, am uns bine fiecare pară ( pe dinăuntru și pe dinafară) și apoi l-am turnat într-o formă de yena.
Umplutura:
Se bate bine un ou întreg cu 5 linguri de zahăr și cu esența de vanilie până se face o cremă consistentă și albicioasă. Apoi se amestecă cu un pachet de brânză de vaci fină.
Se umple fiecare pară cu compoziția de mai sus și apoi se așează în formă de yena  cu unt topit. Se toarnă un pic de miere pe vârful fiecărei pere, se acoperă cu capac tot de yena și se dă la cuptor aproximativ jumătate de oră. Apoi se ridică capacul, se stropesc perele cu untul din formă și se lasă  fără capac încă un sfert de oră.
Sosul:
Peste crema de brânză rămasă se mai adaugă un ou și un gălbenuș bătute bine, o jumătate de ceașcă de lapte și încă un pic de esență de vanilie. Se pune compoziția într-un ibric și se fierbe pe abur până ajunge la consistența unei smântâni groase.
Perele se servesc cu sosul  de brânză și  puțină dulceața de vișine.
Ce-ţi mai găteşte Andruk, vezi aici.

Adaugă un comentariu