Fără a se lăuda că este prea bogat în concerte în comparaţie cu anul care a trecut, 2012 încearcă să ţină pasul cu gusturile muzicale ale românilor şi promite cel puţin trei mari premiere deja confirmate – Red Hot Chili Peppers, Sensation şi Cirque du Soleil. Pe de altă parte, Bruce Springsteen şi Coldplay rămân la stadiul de zvon.
Red Hot Chili Peppers
Cum spuneam, pentru prima dată în România, băieţii de la Red Hot Chili Peppers aduc o mostră de rock American, în cadrul turneului de promovare a celui mai recent album al lor, “I’m With You”. Lansat în 2011, la o distanţă de cinci ani faţă de precedentul, acesta este cel de-al zecelea album de studio al trupei, din păcate mult sub nivelul aşteptărilor fanilor, după cum au declarat mulţi dintre cei care l-au ascultat deja. Însă tocmai sound-ul radio-friendly care domină întregul album îl va face cu siguranţă să aibă succes la public.
Iar pentru că prezenţa Red Hot Chili Peppers în România este o premieră, dar şi pentru că românii continuă să iubească rockul, vânzările de bilete pentru concertul de pe 31 august, de pe Naţional Arena au atins un record chiar din primele zile.
Fanii trupei pot cumpăra tichete pentru concertul organizat de Emagic  la următoarele categorii de preţuri: 130 de lei (gazon), 275 de lei (Gold Circle), 155 de lei, 185 de lei, 215 lei, 265 de lei, 305 lei, 375 de lei, respectiv 495 de lei.

Cirque du Soleil
O poveste de stradă începută în Canada a căpătat proporţiile unei legend cu răspândire mondială. Povestea a început a fi scrisă în urmă cu 28 de ani de un grup de artişti canadieni care au format Cirque du Soleil, o companie care are acum peste 5.000 de angajaţi, dintre care peste 1.300 sunt artişti din aproape 50 de ţări.
“Mitul întâlneşte magia… Un amestec straniu între Commedia Dell’Arte” şi frenezia unui concert rock”, apreciau jurnaliştii de la The New York Times prestaţia artiştilor.
Saltimbanco este un spectacol clasic Cirque Du Soleil, inspirat de textura urbană a metropolei şi de locuitorii săi plini de culoare. Showul a avut premiera în 1992 şi a traversat multe ţări înainte de a se îmbarca într-o nouă călătorie în 2007 în America de Nord şi Europa, cu un turneu special creat pentru Arene. “Saltimbanco” – provenind de la sintagma “saltare in banco” (a sări pe bancă) – se mândreşte cu o distribuţie internaţională. Atît reprezentaţiile solo, cât şi coregrafiile de grup din Saltimbanco constituie momente unice, uluitoare de acrobaţie şi în acelaşi timp demonstraţii incredibile de fortă. Decisiv barocă din punct de vedere al vocabularului vizual, distribuţia eclectică a showului îi transportă pe spectator într-o lume fantezistă, de vis, un oraş imaginar unde diversitatea este un motiv de speranţă.
Saltimbanco este gândit pentru a-şi hipnotiza audienţa, începând de la demonstraţiile de echilibru, sărituri şi piruete la limita imposibilului din “Prăjinile Chinezeşti” sau “Leagănul Rusesc”, continuând cu momentele de “Trapez” sau “Bungee” ce sfidează gravitaţia sau cu reprezentaţiile de “Jonglerie” care fac deliciul publicului până la îndelungi aclamaţii, unicii “Clovni”. Expertiza tehnică şi designul extravagant se împletesc cu costume spectaculoase, jocuri orbitoare de lumini, umor, muzica senzaţională şi magie. La Bucureşti, Cirque du Soleil vin cu nu mai puţin de nouă reprezentaţii, cea din urmă adăugată în mod mod excepţional, la cererea publicului Cele nouă spectacole Saltimbanco vor avea loc la Pavilionul Central al Romexpo, de pe 8 pe 12 februarie.
Primim în continuare nenumărate solicitări din toate colţurile tarii. Suntem încântaţi de faptul că avem posibilitatea să oferim fanilor încă o ocazie de a vedea acest spectacol fenomen.”, spune Sorina Burlacu, Director General Events.
Biletele cu preţuri care variază între 87 şi 437 de lei sunt disponibile pe  www.cirquedusoleil.com/saltimbanco  sau în reţeaua Eventim din magazinele Domo, Germanos, Orange, Vodafone, librăriile Cartureşti şi Humanitas şi pe www.eventim.ro. Tichetele pot fi achiziţionate şi în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15.

Sensation
Se pare că românii şi-au primit în cele din urmă răsplata pentru numeroasa participare din fiecare vară la Liberty Parade: noi îi spunem “White Sensation”, fără vreo aluzie ilicită. El se numeşte Sensation, este cel mai cunoscut eveniment dance din Europa  şi debutează în România, pe 21 aprilie, la Romexpo, cu “The Ocean Of White”,  un show celebru: o imersiune în translucid, într-un univers fabulos, populat cu gigantice, uluitoare creaturi maritime, DJ, dansatori, focuri de artificii, cascade de apă, lasere şi multe altele.
“La Ocean of White sunt aşteptati peste 15 000 de participanţi. O cotă parte din preţul biletelor pleacă în scopuri caritabile la fundaţia Dance4Life, o platformă internaţională de luptă împotriva HIV, susţinută în acest moment de aproape o jumătate de milion de oameni din întreaga lume.”, spune Sorina Burlacu, Director General Events.
Dincolo dedress-code-ul obligatoriu care l-a facut faimos şi care se păstrează (toţi participanţii se îmbracă în mod tradiţional exclusiv în alb), Sensation este un show complex, glamour, un cocktail sclipitor de muzică, dans, lumini, teatru, coregrafie şi efecte pirotehnice. DJ faimoşi la nivel internaţional mixează o noapte întreagă într-un decor fantastic, opulent. Accesul este permis exclusiv persoanelor peste 18 ani.
Biletele sunt puse în vânzare  în reţeaua Eventim. Primele 1000 de bilete în Ring au un preţ special de 175 de lei. Biletele la categoria Deluxe costa 440 lei, iar la categoria VIP, 770 lei (loc rezervat la masa & voucher consumaţie bar 100 lei incluse).
După epuizarea primelor 1000 de bilete la pret special, biletele în Ring vor costa 240 lei. Tichetele sunt disponibile în reteaua naţională Eventim din magazinele Germanos, Orange, Vodafone, librăriile Cărtureşti şi Humanitas şi pe www.eventim.ro.
Pot fi achiziţionate şi în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15.

SNAP!
Dacă ai peste 30 de ani, este aproape imposibil ca SNAP să nu-ţi trezească nostalgii. Pentru toţi aceia care odată dansau frenetic pe “The Power”, “The Colour of Love” sau “Rithm Is a Dancer”, a venit ocazia să-i cunoască în persoană pe cei doi artişti contrastanţi care alcătuiesc fomaţia SNAP!.  Clubul The Silver Church din Capitală îi are ca invitaţi chiar de Valentine’s Day, pe 14 februarie, în cadrul petrecerii Valentine`s Extravaganza.
Preţurile biletelor la concertul SNAP! din The Silver Church sunt următoarele: 49 lei – Regular; 75 lei – VIP (cu locuri rezervate la masă). Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.
Lara Fabian
Tot o premieră este şi prezenţa Larei Fabian în România. Pe numele său real Lara Crokaert, artista de origine belgiană va urca pe scena de la Sala Palatului pe 17 martie, începând cu ora 20.00. Lara a pornit în muzică la clapele pianului primit în dar de la părinţi. La pian a început să-şi compună primele piese muzicale şi tot la pian a participat la primele concursuri destinate amatorilor. Participarea la Eurovizion şi obţinerea unui frumos loc 4 au reprezentat primul salt important în cariera sa. De aici traiectoria a fost sigură şi ascendentă, Lara Fabian fiind în prezent un nume de referinţă în istoria muzicii pop.
Biletele la concertul de la Sala Palatului au preţuri între 100 şi 350 lei.
Mai jos îţi oferim calendarul concertelor confirmate pentru 2012:
FEBRUARIE 
2 – Dilated Peoples (hip-hop, SUA) – The Silver Church
8-12: Cirque du Soleil – „Saltimbanco” la Romexpo
14 – Directia 5 de Valentine’s Day – Sala Palatului
14 – Snap! – Live în Silver Church
24 – De Dragobete, Holograf la Polivalentă
23-25  Sighişoara Blues Festival 2012 – Samuel James, Johnny Winter, Samantha Fish, Shakura S’Aida, Bob Brozman, Corey Harris & Rasta Blues
29 – Opeth – Heri­tage Tour 2012 – Jukebox Club
29 – Toto Cutugno – Sala Palatului
MARTIE 
3 – Sound Of Extreme Tour – Club Fabrica cu Vital Re­mains, Krisiun ş.a.
5 – Tony Mac­Al­pine – Europe Tour 2012 – Silver Church
5 – Tudor Gheorghe – De la rap­sozi la lăutari – Sala Palatului
12 – God Is An Astronaut – Europe Tour – Silver Church
16 – Chick Corea – Europe Tour 2012 – Sala Palatului
17 – Lara Fabian – Sala Palatului
22 şi 23 – Horia Brenciu – Sala Palatului
29 – T-Rex – Classic Rock Nights – Hard Rock Café
APRILIE
8 – Primal Fear şi Brainstorm – Silver Church
19 – Theattres des Vampires – Moonlight Waltz Tour 2012 – Wings Club
 21 – Sensation in „Ocean of White” – Romexpo
22 – Anneke van Giersbergen – Silver Church
MAI 23 – Tudor Gheorghe – Vremea nemâniei;
IUNIE 15-17 – OST Fest: Bucureşti – Open Air – Dimmu Borgir, Motorhead, Motley Crue etc.;
IULIE 
6-8 – B’estfest Summer Camp Festival – Kreator, Milow etc.
13-14 – Ghost Festival – Râşnov – te­­ren biathlon
12-15: Gărâna Jazz Fes­­­tival
27-29 – Folk You! – Vama Ve­che;
AUGUST 
10-11 – Concertele de la ARTmania Festival, Sibiu, Delain, Trail of Tears etc.
17-18 – Dark Bombastic Evening 4 – Cetatea Alba Iulia
31 – Red Hot Chili Peppers – I’m With You Tour – Naţional Arena.
 

Adaugă un comentariu