BookLand este cel mai avangardist, dinamic, cult, cool şi prietenos proiect cultural din România, care înglobează un târg de carte şi o librărie online: www.book-land.ro . Având un ton prietenos, BookLand a reuşit să modifice percepţia publicului larg asupra cărţii ….şi nu numai. Alegând ca loc de desfăşurare doar centrele comerciale din oraşele prin care trece, BookLand a reuşit o apropiere între oameni şi cărţi, făcând cultura mai accesibilă pentru oricine – chiar şi pentru cei care preferă să îşi petreacă timpul liber în mall şi nu la bibliotecă.
BookLand vine acolo unde oamenii sunt deja: la Mall
BookLand este un târg de carte mobil, atipic, o alternativă modernă şi dinamică la târgurile de tip “muzeu”; are loc doar în mall-uri, acolo unde oamenii merg des, iar cărţile capătă o viaţă socială. Caravana BookLand se află la a doua ediţie, propunându-şi să treacă anul acesta prin 39 de oraşe, dupa ce, în 2011, a fost întâmpinată de oameni cu entuziasm şi receptivitate peste tot pe unde a trecut.
În 2011, 16 mall-uri din 10 oraşe au găzduit timp de 96 de zile peste 8,000 de titluri aduse de BookLand de la peste 80 participanţi. S-au vândut peste 25,000 produse! Pentru anul 2012 obiectivele au fost stabilite: 39 de mall-uri din 39 oraşe vor găzdui timp de 255 de zile mai bine de 9,000 titluri, de la peste 70 de participanţi!
BookLand îşi aşteaptă cititorii din fiecare oraş cu o mulţime de surprize, oferte speciale, tombole şi promoţii la playlistul de peste 9000 de titluri pe care îl are pregătit.
Carte, cultură, dar şi multă distracţie
Oriunde e BookLand, e voie bună! În afară de cărţi, BookLand promovează cultura şi arta în toate formele lor: pe lângă sesiuni de lectură publică, târgul aduce în mall muzica, dansul artistic, pictura şi sculptura, ajutând astfel la promovarea artiştilor naţionali, dar mai ales a celor locali. BookLand colaborează cu instituţiile culturale din fiecare oraş prin care trece: şcoli, licee de artă, Palatul Copiilor, cluburi de carte, musică sau arte plastice, etc., aducând în faţa publicului larg micile vedete locale. Participanţii la târg sunt primiţi cu căldură, iar evenimentele diverse pe care le organizăm în cadrul caravanei nu le lasă timp pentru plictiseală.  
Până acum, BookLand a trecut prin Giurgiu, Alexandria, Craiova, Slatina, Bucureşti, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu Severin, Reşiţa, Timişoara şi Oradea. Urmează Arad, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Bistriţa, Târgu Mureş, Alba Iulia, Sibiu, Deva, Braşov, Constanţa, Slobozia, Ploieşti, Buzău, Râmnicu Sărat, Focşani, Bacău, Piatra Neamţ, Roman, Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila şi Tulcea.
Caravana BookLand
Caravana BookLand este cel mai inedit târg de carte, muzică, film şi jocuri, aflat la a 2-a ediţie, prezent pe parcursul anului 2012 în 39 de oraşe din ţară, timp de 42 de săptămâni.
Conceptul BookLand este unul inovator, atât prin aria geografică de acoperire, cât şi prin amploarea sa, reunind mii de titluri sub aceeaşi umbrelă. BookLanderii sunt aşteptaţi cu numeroase premii, concursuri, oferte speciale şi momente de excepţie în principalele centre comerciale din România, precum şi în cadrul librăriei on-line www.book-land.ro
Librăria online www.book-land.ro
Sub aceeaşi umbrelă, BookLand integrează şi librăria on-line – www.book-land.ro – portal ce oferă cele mai noi titluri, recomandări, promoţii şi oferte speciale în materie de carte, muzică, film, jocuri, cadouri şi birotică, fiind la dispoziţia vizitatorilor săi şi după ce Caravana BookLand a plecat către o nouă destinaţie.

Adaugă un comentariu