Pe 24 mai, HipTrip Travel Film Festival va găzdui o proiecţie maraton a celor trei părţi din documentarul Wild Carpathia, la Cinema Eforie din Bucureşti .
Wild Carpathia este o serie de documentare fenomen despre România, văzută ca ultim bastion european al conservării peisajelor naturale şi sălbatice. Jurnalistul britanic Charlie Ottley a străbătut ţara de la Carpaţi şi până la Dunăre, a stat de vorbă cu personaje pitoreşti – artizani, păstori, săteni, persoane publice şi artişti, dar şi personalităţi precum Prinţul Charles de Wales şi Principesa Margareta, pentru a descoperi ceea ce face din România un spaţiu unic.
Prima parte, Transylvania, se concentrează pe potenţialul sălbatic şi moştenirea primită de la strămoşii daci, care a rămas aproape intactă în această zonă.
Pentru partea a doua a documentarului, From the Mountains to the Sea, Charlie Ottley a făcut un tur prin partea vestică a României, a vizitat locul naşterii lui Vlad Ţepeş şi s-a întâlnit cu Principesa Margareta în castelul Peleş din Sinaia, pentru ca apoi să coboare spre Dunăre şi să exploreze un ecosistem fără echivalent în Europa.
Cea de-a treia parte, Wild Forever, este rezervată nordului ţării, Maramureş şi Bucovina, unde reporterul descoperă tradiţiile româneşti. De asemenea, această ultima parte îl are că invitat special pe Prinţul Charles de Wales, intervievat şi în episodul Transylvania, unul dintre străinii fascinaţi de România, dar şi unul dintre cei mai importanţi promotori ai frumuseţii acestui teritoriu.
Seria de documentare Wild Carpathia va rula sâmbătă, 24 mai, la cinema Eforie din Bucureşti, într-un maraton în premieră în România, inclus în seară românească a HipTrip Travel Film Festival. Toate cele trei proiecţii vor avea intrarea liberă.
HipTrip Travel Film Festival este un proiect al Fundaţiei OVI. Cu o activitate de peste trei ani în proiecte culturale, educaţionale şi sportive, Fundaţia OVI doreşte prin organizarea primului festival de film de călătorii din România să promoveze şi să susţină industria filmului de travel şi potenţialul turistic românesc.

Adaugă un comentariu