viv mainCa de fiecare dată, Vivienne Westwood a reuşit să creeze „panică” în rândul iubitorilor de modă. Cea mai recentă colecţie a ei a fost considerată de-a dreptul bulveranstă prin reconsiderarea vestimentară şi sfidarea normelor.
Septuagenara creatoare de modă a ales drept catwalk subsolul unei clădiri de birouri din Paris, pe care le-a decorat cu mult auriu şi l-a „armonizat” cu muzică punk rock. Show-ul de modă, numit „Unisex”, continuă temele androgine pe care le-am mai văzut pe la Westwood, în colecţiile masculine, ce-i drept, numai că, de data aceasta, domnii au urcat pe podiumul de defilare purtând rochii flamboaiante, în timp de modelele feminine au purtat sacouri supradimensionate şi pantaloni croiţi mai mult pentru siluetele masculine.
Însă, în timp ce aceste elemente ale colecţiei toamnă/iarnă 2015 sunt tipic teatrale, dacă priveşti dincolo de imaginea de ansamblu, descoperi o serie de trucuri de stil, amestecuri şi noi proporţii pe care imediat devii nerăbdător să le încerci.
Elementele de senzaţie ale colecţiei sunt sacourile cu dungi fine combinate cu piese clasice, pe care, dincolo de catwalk, le poţi combina cu jeanşi boyfriend, pantaloni ţigaretă şi chiar cu fuste midi.
Dar Vivienne a surprins şi cu jacheta galben solar, sacoul cu piept dublu, imprimeurile masculine şi sacoul floral măiastru combinat cu fusta hula.
Cele mai şocante aspecte al show-ului de modă semnat de Vivienne Westwood nu au fost nici sărutul franţuzesc din final şi nici interpretarea anarhică a genului (tipii aceia au defilat în rochii cu un firesc incredibil), ci faptul că, dincolo de dramă, de spectacol, există o regulă de stil pe care o putem descoperi noi înşine în propria garderobă.
viv 1 viv 4 viv 22 viv3
 

Adaugă un comentariu