Rock the City, unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică rock din România, se alătură anul acesta seriei de evenimente Tuborg Green Fest. Conceptul Tuborg Green Fest a generat unul dintre cele mai puternice spectacole internaţionale de muzică, aducând în ultimii ani trupe de prestigiu în faţa publicului din numeroase ţări europene. Alăturarea celor două concepte va garanta o experienţă unică tuturor participanţilor la concerte.
Cea de-a treia ediţie a Tuborg Green Fest powered by Rock the City va avea loc la sfârşitul lui iunie -î n zilele de 29, 30 iunie şi 1 iulie 2012, la Romexpo, parcarea C – , trei zile pline de rock şi metal de cea mai bună calitate. 15 trupe de calibru mondial, de diferite genuri, vor uca pe scena festivalului bucureştean.
Pe lângă formaţiile deja anunţate, Guns N’Roses, Machine Head, Saxon, The Cult, Ugly Kid Joe, Godsmack, Black Label Society, Pentagram, Sweet Savage, Lostprophets şi Within Temptation, sub egida Tuborg Green Fest powered by Rock the City vă propunem şi alte nume importante de pe teritoriul rockului şi anume EVANESCENCE şi SOULFLY.
Aceste două grupuri confirmate la ediţia din acest an întregesc un line-up care va trezi interes din partea fanilor rockului, mai ales că Evanescence va concerta în premieră în România la acest festival.

“Tuborg înseamnă, prin definiţie, muzică de calitate şi o atitudine liberă. Iar Tuborg Green Fest este evenimentul unde acestea se întâlnesc, în faţa scenelor pe care vor urca unii dintre cei mai mari cântăreţi rock. Ajuns la a 4-a ediţie, festivalul a devenit deja o tradiţie, un moment aşteptat al anului. Ne dorim ca în fiecare an să ne autodepăşim, oferind fanilor muzicii de calitate experienţe memorabile!”, a declarat Doron Zilberstein, Vice-Preşedinte de Marketing, URBB.

 
Până în prezent, Tuborg Green Fest a făcut înconjurul Europei alături de artişti şi trupe precum Red Hot Chili Peppers, Metallica, Linkin Park, Guano Apes, Franz Ferdinand, Cypress Hill, David Guetta, Faithless, Kasabian sau Whitesnake. În 2010, Tuborg a organizat cel mai mare festival rock de până acum din România, Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival, aducând în faţa fanilor români nume precum Metallica, Rammstein, Manowar, Slayer, Anathema sau Megadeth.

Tuborg GreenFest powered by the Rock The City
a pregatit un show senzaţional şi prezintă line-up-ul din prima zi de festival.
Capul de afiş al primei seri de festival este trupa germană HEAVEN SHALL BURN. Originar din Turingia, cvintetul s-a format în 1996 şi a cunoscut succesul în anul 1998, odată cu lansarea EP-ului In Battle There Is No Law. Au urmat apoi albumele Asunder (2000), Whatever It May Take (2002), Antigone (2004), Deaf to Our Prayers (2006), care au transformat formaţia într-un adevarat fenomen. HEAVEN SHALL BURN a cucerit publicul din Germania şi apoi din întreaga lume cu un stil muzical agresiv (trash metal, metalcore, deathcore şi death metal) şi versuri ce militează în special împotriva rasismului şi a inechităţii sociale în general. Muzica trupei abordează inclusiv teme filosofice, în raport cu o serie de concepte şi percepte laice.
În 2008, trupa a lansat albumul Iconoclast (Part 1: The Final Resistance), care i-a adus consacrarea definitivă la nivel mondial. A urmat un DVD, intitulat Bildersturm – Iconoclast II (The Visual Resistance), material ce dezvăluie incredibila energie a concertelor HEAVEN SHALL BURN, continand inregistrari de la concerte din Germania si Austria. Cel mai recent material de studio al trupei este Invictus (Iconoclast III), lansat in mai 2010 simultan in Germania si Statele Unite ale Americii.
CELELALTE CUVINTE, trupa-legenda a rock-ului romanesc se prezinta in fata publicului din intreaga tara la Tuborg GreenFest powered by Rock The City, dupa ce a umplut Sala Palatului, la concertul aniversar de 30 de ani. Cu o componenta stabila de peste doua decenii, CELELALTE CUVINTE reuseste sa se reinventeze permanent, în perfectă coerenţă cu calitatea muzicala care a consacrat trupa.
Istoria trupei porneşte în 1976 la Oradea, unde liceenii Marcel Breazu, Leontin Iovan si Calin Pop, au avut ideea formării unui grup intitulat Sonic. Ulterior, numele trupei a fost schimbat, iar actul de nastere oficial al trupei este inregistrat in 1981, cand componentii erau deja pe bancile facultatii si au sustinut un concert la Casa de Cultura a Studentilor din Timisoara.
CELELALTE CUVINTE datorează o bună parte din succesul pe care l-au avut la început actorului si realizatorului de emisiuni radio si TV Florian Pittiş. Acesta i-a remarcat în 1984 şi a introdus înregistrări ale trupei pe un material discografic realizat de casa Electrecord.
Opt albume mai tarziu, CELELALTE CUVINTE este una dintre cele mai longevive trupe rock din Romania, care si-a pastrat de-a lungul timpului atat componenta, cat si stilul. Anul trecut, formatia a sarbatorit trei decenii de activitate printr-un turneu national ce a culminat cu spectacolul desfasurat la Sala Palatului din Bucureti, la care au asistat peste 4.000 de fani.
 TIMPURI NOI este o altă formație fără de care istoria rock-ului românesc ar avea cu mult mai puține pagini, invitată în prima seară a festivalului Tuborg GreenFest powered by Rock The City.
Având la bază texte nonconformiste și energia debordantă a chitaristului Dan Iliescu, devenit simbolul trupei, TIMPURI NOI are fani din multe generaiţi. Din 1983, când a debutat și până astăzi, trupa a trecut prin diverse avataruri, funcționând chiar în afara legii în perioada regimului comunist, care a declarat versurile Timpuri Noi ca fiind subversive. Schimbarea de regim din 1989 aduce formația în prim-plan, iar după lansarea albumului Timpuri Noi în 1992 și a materialului Unplugged (1994), formația cunoaște un maxim de popularitate. Publicațiile vremii și majoritatea posturilor de radio creditau TIMPURI NOI ca fiind cea mai populară trupă din România la mijlocul anilor 90.
După mai multe episoade zbuciumate, presărate cu despărțiri, regrupari, TIMPURI NOI a strâns rândurile în jurul lui Dan Iliescu și a lansat chiar în luna mai a acestui an un nou album, intitulat Deschide-ți Mintea!, pe care îl va promova și în cadrul festivalului.
Având experiența scenelor mari, LUNA AMARĂ vine la Tuborg GrenFest după ce a împărțit scenă cu trupe ca Faith No More, Clawfinger, Incubus, Paradise Lost, Exploited, Apocalyptica, HIM, Alice În Chains sau Rammstein, în cadrul unor festivaluri de calibru precum Sziget Festival (Budapesta), Peninsula (Târgu-Mureș) sau Sonisphere (București). La doisprezece ani de carieră, LUNA AMARĂ este una dintre cele mai iubite trupe rock din România.
Cel mai recent material de studio al trupei este Pietre în Alb lansat anul trecut. Albumul a fost primit cu entuziasm de public și apreciat de critici.
Seara va fi deschisă de OLDGREEN, o trupă tânără, înființată în 2009. Formația și-a demonstrat valoarea ajungând printre cele trei finaliste ale concursului organizat de Rock FM și D&D East Entertainment – Wanted: Demo and Live în 2011, la care au participat circa 100 de formații. Miza concursului a fost una cu greutate: șansa unui debut-spectacol, în deschiderea uneia dintre cele mai bune trupe rock din lume, Bon Jovi.
Cei cinci muzicieni care compun trupa au la bază studii muzicale și vor să demonstreze că merită onoarea de a cânta pe marea scenă a Tuborg GreenFest powered by Rock The City, alături de invitați de marcă din țară și străinătate.
Cel mai mare festival al verii, Tuborg GreenFest powered by Rock The City, aduce trupe de referință ale rock-ului mondial în recitaluri extraordinare. După ce a făcut înconjurul Europei alături de artiști și trupe de renume mondial, Tuborg GreenFest promite să aducă în România în parteneriat cu Rock the City o atmosferă incendiară garantată de muzică live, experiență unică și Tuborg, berea cea mai implicată în muzică.
Guns N’Roses va veni pentru a doua oară în România, ocazie cu care repertoriul lor va include piese ce nu au fost cântate până acum live. Show-ul trupei lui Axl Rose se anunţă încă de pe acum unul de zile mari, iar cei care işi aduc aminte cu nostalgie de prima parte a anilor ‘90 vor avea parte de multe surprize.
Un alt nume mare prezent la Tuborg Green Fest powered by Rock the City este grupul american Machine Head, care va fi pentru prima oară în România. Deschizător de drumuri pe scena metalică la mijlocul anilor ‘90, Machine Head este considerată una dintre cele mai energice trupe live şi, în acelaşi timp, una dintre cele mai aşteptate apariţii pe scenele româneşti din ultimele aproape două decenii.
 
Celebrul grup american EVANESCENCE este un nume important în ultimul deceniu pe scena rock internaţională. Încă de la albumul de debut, Fallen, formaţia a dovedit că are un cuvânt de spus, iar primul lor produs s-a vândut în peste 17 milioane de exemplare, fiind placat cu 57 de albume de platină şi 6 albume de aur. Fallen a oferit trupei două trofee Grammy, dar şi alte şapte nominalizări. Anii 2000 au fost prolifici pentru EVANESCENCE, perioadă în care au fost editate doar trei produse (două de studio şi unul live), vândute în peste 24 de milioane de exemplare. Ultimul album a apărut în toamna anului trecut cu numele Evanescence, intrat în Billboard pe locul 1 secţiunile Rock Albums, Digital Albums, Alternative Albums şi the Hard Rock Albums.
SOULFLY este deja un nume cunoscut pe scena metalică mai ales pentru că el este condus perfect de către Max Cavalera, fostul lider al faimosului grup brazilian Sepultura.
Soulfly are până în prezent în palmares opt albume de studio, ultimul apărând pe 13 martie 2012 sub numele Enslaved.
Considerat unul dintre cele mai dinamice grupuri live, Soulfly va avea un cuvânt greu de spus la Tuborg Green Fest powered by Rock the City, ocazie cu care cei patru muzicieni vor prezenta, în premieră în România, în variantă live acest album aşteptat chiar şi de fanii Sepultura.
Un nume care merită toată atenţia este şi Black Label Society, grup format la iniţiativa fostului chitarist din formaţia lui Ozzy Osbourne, Zakk Wylde. Este o altă premieră pentru România şi, în acelaşi timp, o ocazie de a vedea la lucru unul dintre cei mai importanţi chitarişti din istoria muzicii rock.
Ugly Kid Joe este un nume care imediat este asociat cu “Everything About You” şi “Cat’s In The Cradle”, hituri care au încat în prima parte a anilor ‘90, iar publicul de sex feminin vor avea ocazia să-l vadă la lucru pe unul dintre sex simbol-urile muzicii rock, solistul vocal Whitfield Crane.
Grupul britanic SAXON este şi el un punct de atracţie al festivalului, cu cei reuniţi în jurul solistului Biff Byford, care au deja statutul de grup etalon în sfera heavy metal, iar apariţia la Tuborg Green Fest powered by Rock the City consemnează o altă premieră pentru în România.
Pe lângă aceste nume mari, vor mai fi prezente şi multe alte trupe de renume precum The Cult, Godsmack (premieră pe scenele din România), Within Temptation, Lots Prophet, Pentagram şi Sweet Savage. În plus, alte câteva formaţii sunt pregătite pentru a se alătura acestui eveniment şi vor fi anunţate în scurt timp.
Biletele se vor pune în vânzare în exclusivitate prin Eventim şi se vor putea cumpăra din magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, Cărtureşti şi online pe www.eventim.ro.
Accesul publicului se va face în ziua de vineri, 29 iunie, la ora 13.00, sâmbătă, 30 iunie şi duminică 1 iulie, accesul publicului va fi la ora 12.00, iar orele de începere a concertelor va fi următoarele, vineri, 29 iunie, la ora 15.00, sâmbătă, 30 iunie şi duminică 1 iulie, orele 13.00.

Adaugă un comentariu