crema de banane pentru tuse Uimitoarea cremă de banane este un remediu deosebit de eficient în cazul tusei persistente şi a bronşitei la copii.
Asta nu înseamnă însă că nu este bună şi pentru adulţi.
Crema de banane este hrănitoare – are numeroase proprităţi nutritive -, este sănătoasă şi foarte gustoasă, fiind, totodată, un bun pansament gastric.
Aşadar, dacă puiul tău tuşeşte, are probleme respiratorii şi chiar bronşită, ajută-l să se facă bine preparând acest remediu natural şi eficient.
Reţeta este foarte simplă:
400 ml apă fiartă
2 banane medii (cele mai bune sunt acelea care au mici pete maronii pe coajă)
2 linguri de zahăr brun sau miere de albine (dacă alegeţi să adăugaţi miere de albine, ar trebui să faceţi asta când amestecul este aproape rece, deoarece, la temperaturi ridicate, miere îşi pierde proprietăţile)
Preparare
Curăţaţi bananele de coajă şi pasaţi-le cu o furculiţă sau cu spatele unei linguri (de preferat din lemn sau din plastic, pentru ca banana să nu devină maronie)
Adăugaţi zahărul şi amestecaţi. Peste acest amestec turnaţi apă fierbinte, acoperiţi vasul şi lăsaţi-l să stea aproximativ 30 de minute. Dacă adăugaţi miere, faceţi asta la final, când mixtura este aproape rece.
Cum o foloseşti
Înainte de a consuma această cremă, încălziţi-o. Se consumă aproximativ 100 de mililitri de patru ori pe zi.
Este recomandat să nu preparaţi cantităţi mari, ci să faceţi doze noi în fiecare zi.
Tusea va dispărea în câteva zile.

2 Comments

  • polina
    Posted 1 februarie 2016 12:25 am 0Likes

    interesant remediu. Am auzit si am folosit foarte multe pana acum. Dar cel mai eficient mi se pare ridiche cu miere; siropul Prospan pe baza de iedera si ceaiul de ghimbir. Sanatate!

  • aliona
    Posted 22 martie 2016 10:47 pm 0Likes

    Multumesc.De obicei folosesc siropul de patlagina si mai iau la recomandarea medicului si siropul Prospan . Este foarte bun cand e vorba de tusa seaca sau de tusa productiva.

Adaugă un comentariu