ID-10061015Una dintre neplăcerile sezonului rece este, din păcate, şi tusea, un simptom comun al afecţiunilor respiratorii şi în special al bronşitei.  Tusea, poate fi un simptom pentru o gama variată de afecţiuni: de la o simplă răceală, la infecţii respiratorii acute sau inflamaţii cauzate de alergii.
Una dintre cele mai comune boli ale cailor aeriene, bronşita afectează traheea şi plămânii, iar în multe cazuri este consecinţă netratării corespunzătoare şi în timp util a unei simple răceli sau complicaţiilor produse de virusurile gripei.
Deşi poate fi cauzată de bacterii, dar şi de virusuri precum: coronavirus, adenovirus sau rhinovirus, doar 10% din cazurile de bronşite necesită tratament medicamentos, iar restul pot fi tratate cu ajutorul remediilor naturiste.
Cum recunoaştem bronşită de la primele semne?
“Această afecţiune se manifestă în prima faza sub formă unei tuşe seci, care apoi evoluează la o tuşe productivă. De regulă, această va fi mai intensă dimineaţă, urmând că pe măsură ce boală progresează, tusea să se manifeste pe parcursul întregii zile şi în special în timpul nopţii. În funcţie de gravitatea infecţiei, bronşită poate fi acută, atunci când are un debut subit şi o durata scurtă sau poate fi cronică. În acest caz, episoadele de tuşe se manifestă în mod recurent şi pe o durata mai lungă, chiar de 2 luni“, explică Specialistul Ropharma, Dr. Imunolog Tania Bejan.
Alte semnale care indică instalarea acestei infecţii, este durerea resimţită asemenea unei arsuri în piept, stare febrilă (37-38 0C ) şi greutate sau şuierat în timpul respiraţiei.
Cum putem trata bronşita în mod natural?
Ceaiul de lumânărică – un remediu cu tradiţie pentru afecţiunile respiratorii, ceaiul de lumânărica este un ingredient comun folosit în prepararea siropurilor expectorante. Acesta conţine un grup de substanţe denumite saponine, care ajută la fludizarea şi eliminarea secreţiilor acumulate în urma infecţiilor bronhice. Totodată, această plantă are şi proprietăţi antiinflamatore şi emoliente care calmează muscoasele. Sunt recomandate 3 căni de ceai pe zi, obţinut în urma unei infuzii de 10 minute.
Uleiul de eucalipt – “Unul dintre cele mai frecvent utilizate terapii în tratarea bolilor respiratorii, bronsitelor, tusei convulsive, pleureziei, dar şi pentru cazurile de gripă, răceală sau sinuzita.
Frunzele de eucalipt sunt o sursă benefică de antioxidanţi naturali care ajută la prevenirea infecţiilor, iar uleiul de eucalipt stimulează decongestionarea nazală, combate infecţiile prin efectele antiseptice, bactericide, antifungice, antivirale, domoleşte febra datorită acţiunii antifebrile şi sudorifice şi nu în ultimul rând ajută la vindecarea tusei specifice bronşitei prin rolul expectorant, astringent şi emolient“, explică Specialistul Ropharma, Dr. Imunolog Tania Bejan.
Mai mult decât atât, acesta are efecte de tonifiere asupra corpului în cazuri de epuizare, oboseală cronică, migrene, dureri de cap sau astenie.
Uleiul de pin – Datorită substanţelor cu proprietăţi antibacteriene pe care le conţine, uleiul de pin este adesea recomandat în tratarea problemelor respiratorii, a tusei, a faringitei şi bronşitei. Acesta este un puternic expectorant ce stimulează eliminarea secreţiilor depuse la nivelul tractului respirator şi ajută la eliberarea sinusurilor.
Lemnul dulce – preparatele obţinute din această plantă au un efect emolient şi antiinflamator, ceea ce-l recomandă că un remediu rapid şi la îndemână în cazul infecţiilor respiratorii, în special cele în care se manifestă şi tusea. Lemnul dulce are o acţiune localizată, utilă în cazurile de bronşită. Astfel, ajută fluidificarea secretiilor traheo-bronsice şi faringiene, dislocarea şi eliminarea mucusului blocat în piept, uşurând astfel expectoraţia.
Combinând acţiunea naturală a uleiului de eucalipt cu rădăcina de lemn dulce şi mentol, siropul de tuşe Septusin reprezintă soluţia naturistă pentru tratamentul tusei datorită acţiunii benefice în: afecţiuni ale cailor respiratorii precum bronşite, faringite, laringite, sinuzite, astmul bronşic sau pneumonii.

Adaugă un comentariu