Începând de astăzi, Google îţi oferă şansa de a vizita Veneţia din confortul propriului apartament, cu ajutorul tehnologiei Street View Trekker.
Veneția este în patrimoniul universal UNESCO și a fost descris de mulți ca cel mai frumos oraș construit vreodată.  Acum, orice utilizator de Google Maps poate trăi aceeași fascinație explorând orașul în Street View. Oferind imagini Street View din locuri precum Veneția, Google face accesibile orașe și locuri istorice și populare către un public global, cu scopul de a crea cea mai cuprinzătoare, precisă și ușor de utilizat hartă. Acest proiect este parte din inițiativa Google de a crea o oglindă digitală a lumii reale și a oferi utilizatorilor o experienţă realistă și captivantă pe internet.
Dispozitivul Trekker a debutat anul trecut, când a fost utilizat pentru a fotografia Marele Canion, pentru ca mai apoi să fie folosit pe bărci sau cărări de munte, pentru a oferi imagini
spectaculoase din locuri precum Insulele Galapagos.
În prezent, serviciul Street View acoperă mai mult de 3.000 de orașe din toată lumea și peste 50 de țări, precum și o mică parte din Antartica. De la începutul proiectului, în 2007, au fost publicați în Street View peste 8 milioane de kilometri de drumuri.
Proiectul Google Cultural Institute are peste 300 de parteneri din 53 de țări, iar 80 de muzee pot fi vizitate prin Street View.
Fotografii, la cald, găsiţi AICI, iar poveşti despre străzile inundate din Veneţia, aflaţi AICI.

Adaugă un comentariu