Sâmbătă, pe 17 mai, malagambiştii – bărbaţi bine îmbrăcaţi şi cultivaţi – se vor întâni, de la ora 10.00,  la restaurantul El Capitan de pe lacul Snagov, într-un proicet ce se doreşte a fi o continuare a poveştii lui Sergiu Malagamba.

Sergiu Malagamba a fost  un icon din Republica Moldova, mutat in Bucuresti prin anii 30′ – 40′. El este şi autorul pionieratului jazzului în România, fiind cel care a adus aceste acorduri la noi.
Sergiu Malagamba avea un stil vestimentar aparte , devenind, în scurt timp, un trendsetter. Astfel, lumea din perioada respectiv – mai ales bucureştenii – au început sa ii imite stilul vestimentar, printre ei numărându-se şi Johnny Răducanu şi Constantin Tănase fiind doar două dintre numele sonore care au îmbrăţişat malagambismul.
Curentul care a generat de Sergiu Malagamba, precursorul dandysmului de azi, nu a fost privit cu ochi buni de către reprezentanţii regimului Antonescu, astfel că mulţi tineri au ajuns după gratii pentru că alegerile lor vestimentare şi de comportament erau considerate revoltătoare şi împotriva normelor sociale.
Astfel, prin această primă întâlnire de sâmbătă, 17 mai, şi prin acest proiect, iniţiatorii îşi doresc să continue curentul instaurat de Sergiu Malagamba şi să instige lumea la un stil vestimentar  şi o muzică de calitate.

 Întâlnirea va avea loc de la ora 10.00, la restaurantul El Capitan din Snagov, situat la aproximativ 40km de Bucureşti, dress code-ul fiind, aşa cum era şi firesc, DANDY.

Adaugă un comentariu