Publicul român iubitor de dans şi spectacole neconvenţionale va avea ocazia pentru a urmări pe viu compania italiană de dans LATIN CAFÉ  în spectacolul despre care prestigioasa publicaţie italiană „Stampa” a scris: „Un spectacol unic, o nouă  viziune asupra dansului şi universului latin”.
„Mil besos por un café” este o demonstraţie de măiestrie coregrafică, un spectacol axat pe binomul dans- cafea, o călătorie prin muzica latino şi prin istoria cafelei, această „esenţă a diavolului” care dă aripi poeziei, filosofiei şi  celor mai pasionale poveşti de dragoste, o expresie a celor mai puternice trăiri şi emoţii umane. Sub bagheta coregrafei torineze Katina Genero, doisprezece dansatori proveniţi din cele mai diverse colţuri ale lumii (Italia, Peru, Cuba, Polonia) dar care eu în comun pasiunea pentru muzica latino, reinterpretează în stil contemporan dansul caraibian, afro şi latino caraibian. Alături de muzică, de măiestria dansatorilor, costumele şi scenografia contribuie la crearea unor poveşti pline de pasiune şi aromă, în care ne regăsim cu toţii.
Durata spectacolului este de o oră şi jumătate.
Producţia a avut avanpremiera în Italia în decembrie 2012, fiind un proiect artistic multicultural susţinut de „Associazione Ritmi E Danze Afro” şi de „Centro De Formazione Alla Danza Mamadanse” care îşi propune să promoveze şi să valorizeze tinerele talente, precum şi artele muzicii şi ale coregrafiei.
Compania de dans Latin Café a fost înfiinţată în 2010 ca rezultat al unui laborator de coregrafie condus de Katino Genero  şi reuneşte tineri dansatori şi coregrafi de naţionalităţi diferite – italiană, poloneză, cubaneză, peruană, într-o confruntare de balet şi dans, având pe fundal paleta largă de trăiri şi de emoţii suscitate de savoarei cafelei. In MIL BESOS por un café, cafeaua se soarbe dansând pe ritmurile afro de origine, pe melodiile nostalgice ale romanticelor „boleros”, pe imaginile grăitoare ale celor 1000 de săruturi ale lui Ruven Afanador, pe vocea intense, metisă a lui Buika, pe dublul sens erotic al lui „Tres” de Azucar, pe ritmuri de salsa, timba şi latino jazz care, precum  cafeaua, originare din Lumea Nouă, au indundat toate continentele.
Dansatoare, coregrafă, meastră şi scriitoare, recunoscută pentru aducerea în Italia a dansului afro, odată cu „Ritmi E Danze Afro”, realizat împreună cu fratele său, reputatul percuţionist Bruno Genero. Pionieră a întâlnirii culturale dintre muzică, dans şi teatru, Katina Genero a avut, din 1979 şi până în prezent, o bogată activitate artistică şi culturală, fiind implicată în numeroase producţii teatrale în calitate de coregraf şi scenograf.  Spiritul versatil precum şi capacitatea de a intra într-un profund contact cu limbajul altor culturi, i-au adus numeroase colaborări internaţionale. Pasiunea pentru limbajul latino a fost prezentă de-a lungul întregii cariere, la început ca dans apoi ca şi proiect de cercetare coregrafică, concretizat în cele din urmă prin înfiinţarea companiei Latin Café.
Katina Genero explorează împreună cu membrii companiei noi interacţiuni între balet şi dans, între divertisment şi artă scenic în peisajul muzical şi gestual latino, atât de puţin exploatat în teatru, relevând un univers poetic, surprinzător de bogat, încărcat cu o puternică energie vitală dar şi cu o rafinată semnătură lirică.
Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române şi în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, dar şi pe  www.biletoo.ro, www.myticket.ro precum şi la casa de bilete a TNB Bucureşti în trei categorii de preţuri: Categoria I- 100 lei, Categoria a II-a – 80 lei, Categoria a III-a – 60 RON.
 

Adaugă un comentariu