Astăzi am să ies puțin din tipare și n-am să vă descriu o rețetă în sine, ci am să vă povestesc ce mi s-a întâmplat sâmbătă la un party de copii. Cu drag și pasiune am conceput un meniu drăgălaș, colorat, haios, care să încânte copilașii în primul rând prin formă și culoare și părinții prin ingredient – legume sănătoase și proaspete… Desigur, am făcut și câteva compromisuri, introducând câteva produse iubite ( în general) de copii, precum brânza topită sau biscuiţeii sărați…
Plină de entuziam am trecut la tăiat, uns, decorat, învârtit, înțepat… Ce a ieșit?
Au ieșit buburuze din roșii cherry, pahare cu beţisoare de legume și sos de iaurt,  șoricei din brânză topită, mini-frigărui colorate, trandafirași din jambon și inimioare din ouă de prepeliță.
Arătau cel puțin vesel, în mod sigur colorat și zic eu …apetisant. Și zic „eu” pentru că, spre trista mea surprindere copiii s-au arătat încântați doar de formă, nevrând să treacă mai departe …la gust. Am pățit exact ca Jamie Oliver în experimentul lui cu nuggets-urile și copiii, care în ciuda faptului că au văzut exact din ce sunt făcute, au ales să le mănânce doar pentru că forma le era familiară și asociată cu ideea de „bun”.

Așa și copiii mei, le-au zâmbit legumelor și buburuzelor și cam atât…
Totuși am plecat mai împăcată când am văzut că sărbătorita a păpat cam din tot ce am pregătit eu …;))

Adaugă un comentariu