Oscar de la RentaFavoritul Primelor Doamne, de la Jackie Kennedy la Nancy Reagan, Laura Bush, Hillary Clinton şi Michelle Obama, adulat de actriţe precum Audrey Hepburn, Cameron Diaz, Nicole Kidman şi Penelope Cruz, care i-au purtat creaţiile de zeci de ori pe covorul roşu, designerul Oscar de la Renta a murit. Avea 82 de ani.
Totul s-a întâmplat la numai câteva săptămâni după ce a dat o nouă lovitură frumoasă de imagine pentru brandul De La Renta: a creat rochia de mireasă a lui Amal Alamuddin, frumoasa soţie a lui George Clooney.
De la Renta a murit în locuinţa sa din Kent, Conneticut, şi, cu toate că încă nu a fost dată publicităţii cauza exactă a decesului, se ştie că designerul suferea de cancer încă din 2006.
Potrivit directorilor executivi ai companiei, Alex şi Eliza Bolen, De la Renta a murit înconjurat de prieteni şi familia lui – soţia Annette şi fiul lor adoptat, Moises, care, la rândul lui, este designer al brandului care poartă numele tatălui său.
De la Renta a devenit preferatul a numeroase vedete de cinema, dar şi al soţiilor de preşedinţi, care i-au purtat creaţiile la evenimente importante.
Jenna, fiica lui George W. şi a Laurei Bush, s-a măritat, în 2008, într-o creaţie Oscar de la Renta, în timp ce Diana, Prinţesă de Wales, a avut numeroase rochii semnate de către celebrul designer.
A fost un apropiat al lui Hillary Clinton pe care a „îmbrăcat-o” timp de ani buni, inlcusiv la balul de inaugurare a mandatului lui Bill, în 1997. La Consiliul Fashion Designerilor Americani, fostul secretar de stat l-a numit pe De la Renta „un prieten drag”, atunci când i-a oferit cea mai înaltă distincţie acordată în acest domeniu în SUA. În replică, designerul a spus tuturor: „S-ar putea să nu-i placă să mă auă zicând asta, dar cred că ea va fi noul nostru preşedinte”.
Afirmaţia nu a supărat-o nicidecum pe actuala Primă doamnă Michelle Obama care, la începutu acestei luni, a purtat o creaţie a lui De la Renta la o recepţie oferită la Casa Albă.
Oscar de la Renta era specializat în creaţii vestimentare de seară, deşi s-a făcut remarcat, în repetate rânduri, şi pentru costumele de zi purtate mai ales de femeile de afaceri.
Semnătura de designer este reprezentată de fustele voluminoase, broderiile sofisticate şi culorile vibrante.

Adaugă un comentariu