Paine MamaPan - Brutarie Paine cu MaiaSa fii mama singura nu este deloc usor. E greu si in doi in lumea asta, iar sa fii si mama si tata este deja o idee de neimaginat. Cu toate acestea, multe mame singure – pentru ca sunt foarte multe – reusesc. Isi tin copiii aproape, le zambesc, ii imbratiseaza, ii cresc frumos si se bucura de ce ei le ofera. Muncesc si merg mai departe. Uneori, mai primesc si ajutor. Asa se intampla cu mamele singure si in dificultate cooptate in proiectul┬áMamaPan┬á– Brutarie Paine cu Maia, prima intreprindere sociala care angajeaza mame singure, precum si┬áfemei care au mai mult de doi copii si care se afla in situatii de dificultate.
Brut─âria produce p├óine ╚Öi patiserie artizanal─â cu maia, f─âr─â drojdie industrial─â, din ingrediente naturale ╚Öi coapt─â pe vatr─â, iar o parte din produse este oferit─â gratuit unor familii care se confrunt─â cu dificult─â╚Ťi materiale. Mamele-brut─ârese pregatesc ╚Öi coc ├«n fiecare zi opt sortimente de p├óine, cu f─âin─â alb─â, intermediar─â sau 100% integral─â, cu f─âin─â de secar─â, cu semin╚Ťe, cu usturoi sau ceap─â, dar ╚Öi pl─âcinte cu dovleac, cu mere, cu varz─â murat─â, fursecuri cu unt, s─âr─â╚Ťele ╚Öi cozonac cu nuc─â ╚Öi fructe.
ÔÇ×Multe dintre femeile care ├«╚Öi cresc singure copiii sau care au trei sau mai mul╚Ťi copii au situa╚Ťii dificile, g─âsesc cu mare greutate un loc de munc─â sau un mediu de lucru permisiv ╚Öi sus╚Ťin─âtor ├«n ceea ce prive╚Öte nevoile lor legate de via╚Ťa de familie. Am pornit ├«n acest proiect ├«n primul r├ónd de la nevoia de a oferi sprijin ├«n mod direct acestor femei. Apoi, am vrut s─â cre─âm un produs natural, viu ╚Öi s─â dezvolt─âm o afacere sustenabil─â. Am construit, cu ajutorul femeilor aflate ├«n situa╚Ťii de dificultate economic─â ╚Öi social─â, un produs s─ân─âtos, pe care ├«l putem oferi ├«n mod responsabil comunit─â╚ŤiiÔÇŁ, spune┬áIrina Sorescu, Pre╚Öedint─â Executiv─â a CPE ÔÇô Centrul Parteneriat pentru Egalitate.
P├óinea cu maia este recunoscut─â pentru propriet─â╚Ťile nutritive aduse de gr├óul integral; are indice glicemic redus ╚Öi gust foarte bun. Prepararea dureaz─â mai mult dec├ót ├«n cazul unei p├óini industriale, aproximativ 18 ore, din care cea mai mare durat─â este dedicat─â producerii prefermentului (maiaua) – 12 ore. Pe ┬áarcursul acestui proces ├«ndelungat ┼či mig─âlos de preparare, o parte din glutenul din aluat este ├«nl─âturat; prin urmare, p├óinea cu maia poate fi bine digerat─â chiar ┼či de c─âtre persoanele cu sensibilitate la aceast─â protein─â vegetal─â. P├óinea MamaPan se poate p─âstra ┼či consuma pentru un timp mai ├«ndelungat dec├ót cea obi╚Önuit─â, fiind, de asemenea, foarte hr─ânitoare ╚Öi s─â╚Ťioas─â.
Produsele MamaPan pot fi comandate online, pe www.mamapan.ro, transportul fiind gratuit pentru o comanda minim─â de 50 de lei sau pot fi cump─ârate din magazinele partenere (Ki-Life, B─âc─âniaVeche, Legume de ╚Üar─â, Pr─âv─âliaMic─â, Moara cu pietre, B─âc─ânia cu suflet Donia, Micii produc─âtori). Pre╚Ťul unei p├óini de 600 de grame este ├«ntre 10 ╚Öi 12 lei. De asemenea, brut─âria MamaPan poate livra, pentru diferite tipuri de evenimente, produse de patiserie delicioase ╚Öi foarte s─ân─âtoase; tot prin intermediul brut─âriei noastre pute╚Ťi alege s─â dona╚Ťi p├óine sau produse de patiserie unor familii, organiza╚Ťii sau centre care ar putea avea nevoie de ele.

Adaug─â un comentariu