August 7, 2020, Friday

Jasperul, nobleţe, istorie şi valoare într-o bijuterie

Today:August 7, 2020, Friday

Jasperul, nobleţe, istorie şi valoare într-o bijuterie

Jasperul, materialul care  l-a făcut celebru şi nemuritor  pe Josiah Wedgwood, a devenit o piesă de bijuterie mult râvnită nu doar în Marea Britanie, unde îşi are originea.
Pentru mai bine de 200 de ani, englezi de toate vârstele au fost încântați să aibă sau să primească în dar o bijuterie WEDGWOOD JASPER . Cu fiecare decadă, modele  noi și moderne îi încântau pe eleganții vremii dar mai presus de orice le reconfirmau statutul social, educația și grijă pentru păstrarea moștenirii și tradiției britanice. Astăzi, fiecare familie britanică are în “păstrare” cel puțin o splendidă bijuterie din jasper Wedgwood care nu numai că oferă purtătorului cea mai rafinată dovadă de eleganță dar se constituie și într-o prețioasă moștenire de familie ce capătă o valoare și mai mare cu fiecare generație.
Jasperul este , este o varietate de porțelan poros și prețios care conține un anume procent de jasp și care își revendică locul în istoria designului în special în  combinația cromatică devenită emblematică pentru WEDGWOOD de Bleu Wedgwood și Alb , folosită pentru prima oară în 1776.
Albastrul Wedgwood este o nuanță blândă și pală de “bleu de albastrea”  (Cornflower Blue) însă linia de bijuterii a primit aprecieri și când acestea au fost create în roz pal, liliac, verde ferigă, turcoaz închis, teracotta, negru, galben pai, gri și bleumarin.
Păstrând cu mare grijă tradiția producerii acestor bijuterii toate piesele sunt realizate în aceeași manieră de manufacturare  ca piesele produse acum mai bine de 200 de ani: baza de jasper se încastrează în metal prețios de aur, argint sau platină ori în alte materiale rezistente placate cu aur sau argint după care,  basorelieful alb, sculptat și decupat cu multă atenție în pastă de porțelan cald și maleabil, se coleaza manual.  Creația astfel rezultată este de fiecare dată unică, păstrând atingerea de infinită grijă a artistului decorator care utilizează aceleași tehnici cu cele ale maeștrilor săi din secolul XVIII.
Cea mai nouă Colecție de bijuterii din jasper,  semnate WEDGWOOD- Furnizorul Oficial Al Casei Regale a Marii Britanii, este inspirată de elemente decorative neo-clasice romane și grecești vă este oferită în magazinul AZAY, pe Calea Victoriei 134 pentru a celebra dragostea, frumusețea și eleganța celor pe care îi iubim.  În monturi argintate sau aurite, pandantivele, cerceii sau butonii cu reprezeantari de  scenele mitologice, muze, semne princiare, lei, cai sau nave , bijuteriile sunt realizate exclusiv din jasper prețios în cromatică contrast, cu celebrele basoreliefuri albe care au făcut din WEDGWOOD cea mai apreciată marcă britanică de porțelan din lume.
Bijuteriile din linia pentru femei cuprind pandantive, cercei, brățări și broșe  înfățișează cel mai adesea scene mitologice că Diana și cerbul, Hebe și vulturul, Sacrificiul Dianei, grații și muze  – Venus, Terpsihore Dansând – sau personaje Cupidon, îngeri, heruvimi.
În colecția pentru bărbați cele mai apreciate sunt acele de cravată și butonii cu reprezentări clasice sau contemporane de animale (căi, lei ) sau  însemne marine.

Adaugă un comentariu