"Însemnările unui nebun", "Două poveşti de amor" şi "Dom Juan", din programul lunii februarie la ArCuB

În luna februarie, la Sala ArCuB continuă să se joace montările deja cunoscute publicului bucureştean, alături de un nou spectacol care prinde viaţă pe această scenă:
ÎNSEMNĂRILE UNUI NEBUN de Nikolai Vasilievici Gogol – muzica: Alexander Balanescu; Scenografia: Diana Ruxandra Ion. Un spectacol de Felix Alexa, cu Marius Manole şi Alexander Bălănescu.
Avanpremiera spectacolului va avea loc la sala din Str. Batişte nr. 14, în data de 1 februarie, ora 20.00 şi va fi urmată de alte 5 reprezentaţii în  2, 3, 7, 8 şi 14 februarie, de la ora 20.00.
„Însemnările unui nebun” este un spectacol unic, în care umorul şi drama se întrepătrund pe măsură ce nebunia, creatoare de lumi paralele, acaparează mintea personajului principal, măcinat de tristeţe şi frustrări. Când singurătatea şi lipsa de perspective ajung să ne chinuie, unica posibilitate de evadare din realitatea ostilă rămâne imaginaţia. Astfel putem construi un nou univers, în care totul este posibil, iar graniţa dintre lumea reală şi cea plăsmuită devine fragilă, aproape insesizabilă.                 
 DOUĂ POVEŞTI DE AMOR, de A. P. Cehov, în regia lui Mircea Cornişteanu. Scenografia este semnată de  Bogdan Spătaru, iar din distribuţie fac parte actorii  Cerasela Iosifescu, Silviu Biriş şi Ion Arcudeanu.
Spectacolul se joacă duminică, 10 februarie, de la ora 19.00.
Două dintre cele mai cunoscute piese scrise de A. P. Cehov – „Ursul” şi „Cerere în căsătorie” – sunt reunite de către regizorul Mircea Cornişteanu într-o montare scenică foarte apreciată de public şi critică. Cele două creaţii dezvăluie complet şi abrupt spiritul slav, unde extremele fac casă bună. Într-o succesiune rapidă de trecere de la ură la iubire, de la prietenie la duşmănie, de la înţelegere la ceartă, publicul asistă la un spectacol plin de subtilitate şi umor.
DOM JUAN de Jean Baptiste Poquelin de Molière, în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză şi cu o scenografie semnată de Adriana Grand. Din distribuţie fac parte Marius Bodochi, Sabina Brânduşe, George Costin, Nicoleta Hâncu, Alexandru Ion, Sorin Miron, Adrian Nicolae, Vladimir Purdel.
Spectacolul are loc sâmbătă, 16 februarie, ora 19.00.
Pornind de la o piesă clasică, montată pe mii de scene şi cunoscută tuturor, spectacolul regizat de Victor Ioan Frunză se joacă într-o manieră aparte. Cu măestria unui caricaturist, acesta dublează comicul de situaţie prin accentuarea umoristică a laturii prea libertine a lui Dom Juan. Viziunea cu totul nouă asupra piesei face ca tânărul personaj să depăşească barierele timpului. El încetează de-a mai fi un exponent al secolului al XVII-lea şi devine simbolul omului care se distanţează de morală şi sfidează normele sociale. Cu o înfăţişare aparte şi un cinism care frapează şi place în acelaşi timp, Dom Juan îşi cucereşte publicul pe loc. Indiferenţa şi nonşalanţa cu care abordează subiectele sensibile surprind până la amuzament şi, totodată, determină spectatorii să devină părtaşi la modul lui de a acţiona şi a gândi. Totuşi, în subtextul spectacolului se ascunde o întrebare la care rămâi reflectând: care este în cele din urmă cel mai bun mod de a fi şi a te comporta în lume?
 PRIZONIERUL DIN MANHATTAN, după Neil Simon, în regia Iarinei Demian şi cu o scenografie de Adriana Grand. Interpretează actorii Tiberiu Păun, Afrodita Androne, Sorin Cociş, Jeanine Stavarache, Magda Catone , Mariana Dănescu.
Specatcolul are loc joi, 21 februarie, ora 19.00
Se spune că oamenii au nevoi şi dorinţe. Dacă nevoile se pot satisface în întregime, dorinţele par să fie sursa principală a nefericirii individului uman. O demonstrează şi piesa „Prizonierul din Manhattan”. Captivi în mentalitatea societăţii în care trăiesc, Mel şi Edna luptă să îşi asigure întreg confortul omului modern: un apartament frumos mobilat şi utilat, în mijlocul New York-ului, cu o privelişte de care se pot bucura în puţinele ore petrecute acasă. Când zbuciumul existenţial pare că începe să se domolească, Mel e concediat, după 22 de ani de muncă într-o companie. Situaţia nou creată afectează familia, dar se extinde şi asupra rudelor, care se simt datoare cu o reacţie. Episodul dramatic din viaţa personajului devine o adevărată comedie. Care sunt avantajele şi dezavantajele lumii moderne, cât la sută este nevoie şi cât dorinţă în goana noastră după confort, dar mai ales cât de mult merită să renunţăm la noi înşine şi la liniştea noastră pentru toate acestea, veţi descoperi  în acest spectacol de la Sala ArCuB.
CINĂ CU PRIETENI de Donald Margulies, în regia lui  Claudiu Goga şi scenografia Liei Dogaru. Din distribuţie fac parte  Cerasela Iosifescu, Vlad Zamfirescu, Nadiana Sălăgean, Marius Cordoş.
Spectacolul are loc vineri, 22 februarie, ora 19.00.
Două cupluri de prieteni îşi dezvăluie secretele în faţa publicului spectator. După ani petrecuţi împreună, zeci de vise comune şi iluzia unei prietenii pe viaţă, se produce brusc un eveniment neaşteptat, care spulberă pe loc liniştea personajelor. Tot ce urmează în spectacol îndeamnă publicul la reflecţii despre dragoste şi căsnicie, despre evoluţia unui cuplu în general. Sub o aparenţă amuzantă, replicile dintre personaje sunt foarte tăioase. Regizorul este delicat şi precis în lucrul cu actorii, iar creaţiile celor patru protagonişti sunt la înălţimea acestei propuneri, extrem de ofertante.
COMEDIE PE ÎNTUNERIC de Peter Shaffer, în regia lui Cristian Dumitru şi scenografia Ralucăi Ştefan- Negoescu. Cu: Anda Caropol, Cornel Ciupercescu, Viorel Comănici, Tiberiu Păun, Vlad Jipa, Viorica Bantaş şi Cristina Florea.
Spectacolul are loc joi, 28 februarie, ora 19.00.
O banală pană de curent produsă într-o seară de duminică de o importanţă vitală pentru protagonişti, deviază întreaga derulare a evenimentelor pregătite cu grijă şi migală de aceştia. Lucrurile nu decurg nici pe departe aşa cum fuseseră plănuite, fiindcă întunericul se lasă brusc peste personaje iar confuziile şi surprizele se ţin lanţ.
Piesa pusă în scenă la ArCuB este o savuroasă comedie de situaţii, care ne reaminteşte cu originalitate că suntem supuşi neprevăzutului.
Biletele pentru spectacole pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ArCuB(Str.Batişte nr. 14) şi online pe bilete.arcub.ro.
 

Adaugă un comentariu