ouaMajoritatea produselor comerciale  destinate înlocuirii ouălor nu sunt altceva decât albuşuri fără gălbenuşuri şi o cantitate redusă de alte ingrediente, cum ar fi uleiurile vegetale, laptele cmplet degresat, emulsificatori, stabilizatori, coloranţi artificiali şi altele.
Pentru vegetarieni, pentru cei care sunt alergici la ouă şi cei care doresc să gătească fără ou din alt motiv, iată câţiva înlocuitori preparaţi în casă, pe care aveţi posibilitatea să îi folosiţi în locul produselor din comerţ:
– Pentru fiecare ou de înlocuit într-un produs copt, folosiţi o lingură cu vârf de făină de soia sau amidon din porumb, plus 1/2 linguri de apă. Făina de soia este cea mai hrănitoare dintre cele două.
– Folosiţi jumătate de banană pasată în loc de ou în brioşe şi prăjituri de casă
– În loc de ou folosiţi 30 g de tofu pasat
– Înlocuiţi albuşul fiert tare din reţete precum salata de cartofi cu tofu la aburi.
– În loc să folosiţi ouăle pentru a lega ingredientele în sandvişurile şi burgerii fără carne, folosiţi piure de cartofi, pesmet de cereale integrale umezit, fulgi de ovăz sau pastă de tomate.
– Multe reţete au ca ingredient albuşurile crude bătute, care pot conţine salmonela. Acest lucru este în regulă dacă albuşurile sunt coapte sau gătitte la o temperatură mare care va distruge bacteriile. Pentru reţete care nu implică încălzirea, albuşurile crude pot fi înlocuite cu un produs din albuş pasteurizat.

Adaugă un comentariu