Vineri, doua evenimente se vor remarca la standul Editurii Humanitas: lansarea volumelor “De trei ori in zori”, de Alessandro Baricco si “Pierdut in paradis”, de Cees Nooteboom, si a a volumului “Prietenii nostri imaginari”, eveniment ce se va bucura de prezenta celor 13 autori si care va fi urmat de o sesiune de autografe.

Lucian Boia Gaudeamus 2015Cea mai “plina” zi pentru Editura Humanitas la Gaudeamus 2015 va fi cea de sambata. Atunci, incepand cu ora 11.30, nume grele ale literaturii romane vor fi prezente la standul editurii pentru a-si lansa volumele sau pentru a prezenta recenzii ale volumelor ce urmeaza sa apara in librarii. O noua abordare a operei si creatiei eminesciene vine din partea lui Lucian Boia care, vineri, de la ora 12.00, lanseaza volumul“Mihai Eminescu, romanul absolut. Facerea si desfacerea unui mit”. Vor fi prezenti, alaturi de autor, cat si criticul literar Dan C. Mihailescu si Catalin Cioaba, cunoscut eminescolog.

Tot printre marile lansari Humanitas de la Gaudeamus se numara si  cele ale volumelor “Dialoguri de duminica. O introducere in categoriile vietii”, de Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu (sambata, ora 13.00) si “Solenoid”, de Mircea Cartarescu (sambata, oara 14.00), ambele in prezenta autorilor.
O alta lansare importanta va fi cea a audiobook-ului “Lacrimi si sfinti”, text semnat de Emil Cioran, in lectura lui Razvan Vasilescu (ora 18.00). Un alt audiobook ce se va bucura, cu siguranta, de succes este cel al lui Grigore Lese – “Horea in grumaz. Cum au inflorit horile in glasul meu” (ora 19.00).
La Gaudeamus 2015 toate cartile Humanitas vor avea 10% reducere, iar editiile de colectie se vor bucura de preturi speciale valabile numai in cele cinci zile ale salonului de carte.

La standul GRUPULUI EDITORIAL TREI, vei gasi titluri captivante, colectii noi si reduceri substantiale. Peste 400 dintre titlurile expuse vor mai ieftine cu pana la 50%, iar peste 100 de volume vor fi vandute la Targ cu pretul de 10 lei.

Editura Trei vine la Gaudeamus cu titluri tari, unele dintre ele deja consacrate. Lisbeth Salander si Mikael Blomkvist s-au intors in ”Millennium 4”. Duoul care a incantat milioane de cititori in ”Trilogia Millennium”, scrisa de Stieg Larsson, isi uneste din nou fortele intr-un nou thriller senzational, incarcat de adrenalina: ”Prizoniera in panza de paianjen”, de David Lagercrantz.Editura Trei Gaudeamus 2015

Cum putem explica resorturile razboaielor sau ale regimurilor opresive? Care sunt cele mai solide minciuni? Gasesti raspunsurile in ”Anatomia distructivitatii umane”, de Erich Fromm, colectia Psihologie-Psihoterapie, si ”Spy the lie”, de Philip Houston, Michael Floyd, Susan Carnicero si Don Tennant, colectia Psihologie practica.

De asemenea, fiecare volum ”Lectii de viata” din colectia ”Scoala vietii” alege cate un mare ganditor si pune accentul pe acele idei ale sale care au o insemnatate profunda pentru noi, cei de astazi. Cartile din aceasta serie demonstreaza ca voci importante din trecut inca au lucruri fundamentale de transmis generatiilor actuale. Lectii de viata de la Nietzsche de John Armstrong si Lectii de viata de la Freud de Brett Kahr sunt primele doua din aceasta noua colectie.

EDITURA PANDORA M vine cu o noua colectie, PanDa, care se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 2 si 12 ani. Aceasta propune o selectie de carti ilustrate, care le vor satisface celor mici atat curiozitatea, cat si dorinta de a cunoaste lumea. Primele noua titluri vor fi disponibile la Gaudeamus 2015 si le vor spune micutilor simplu, direct si sincer povesti emotionante despre imaginatie, tristete, prietenie, iubire, suparare sau relatia cu parintii si bunicii.

PanDaPandora Gaudeamus 2015Colectia Literary Fiction te asteapta la Gaudeamus 2015 cu primul volum din Tetralogia Napolitana: “Prietena mea geniala”, de Elena Ferrante, capodopera moderna a uneia dintre cele mai apreciate scriitoarele italiene, ”Prietena mea genial” este o poveste complexa si emotionanta despre doua prietene, Elena si Lila.

EDITURA LIFESTYLE PUBLISHING se prezinta la Gaudeamus cu o serie de carti care ti-ar putea oferi raspunsuri la intrebari precum: De ce nu reuseste medicina sa sorteze noianul de informatii si sa ne ofere sfaturile cele mai bune care sa dea posibilitatea oamenilor sa scape de kilogramele in plus si sa-si imbunatateasca sanatatea? Este sau nu raiul un loc autentic? Raspunsuri aflati in paginile volumelor ”Dieta Vanator – Fermier”, de Dr. Mark Liponis – colectia “Citeste sanatos”, si ”Harta Raiului” de Dr. Eben Alexander – colectia “Trebuie sa stii”.

Dincolo de noutatile editoriale care se vor bucura de lansare chiar in cadrul targului – printre acestea numarandu-se volumele “Eminescu, poem cu poem”, semnate de Alex Stefanescu, si “Cum m-am vindecat de nefericire”, de Gigi Ghinea – GRUPUL EDITORIAL ALL duce mai departe la Gaudeamus 2015 campania sociala “Cartea in asteptare”.

Proiectul initiat de Grupul editorial ALL la Bookfest 2015 incurajeaza lectura in randul tinerilor si, pentru ca nu toti cei care vor sa citeasca au bani de carti, se ofera celor care doresc sa-i ajute pe elevii si studentii care vor sa citeasca sa o faca , platind jumatate din pretul unei carti din raftul “Cartea in asteptare”. Conditia este ca, dupa ce cartea a fost platita, ea sa ramana la raft, de unde, ulterior, sa ajunga la cititorul potrivit – un elev sau un student.

La finalul Targului, cartile ramase in raftul Cartea in asteptare vor fi donate bibliotecii Colegiului Național “Gheorghe Lazar” din Bucuresti.

Tot la aceasta editie a Targului Gaudeamus, Grupul editorial ALL pregateste o aparitie editoriala eveniment –  ”Al treilea cimpanzeu, de Jared Diamond, un excelent ajutor pentru a intelege ce inseamna sa fii om.

Despre celelalte noutati si surprize din cadrul Targului International de Carte Gaudeamus 2015 aflati AICI.

Adaugă un comentariu