După experienţele anterioare de la Paris şi Londra, designerul Florin Dobre trece la un alt nivel. Scena, acceeaşi capitală a Marii Britanii. Ideea: o „urzeală” prin care designerul nu doar că îşi promovează cea mai recentă colecţie pe care o semnează – „Back to London with 62.2 Meters” -, ci care duce mai departe, până în Regat, faima ţesăturilor româneşti de calitate.

Florin Dobre a colaborat pentru noua sa colecţie cu Dorobanţul S.A. şi cu departamentul de creaţie al acestei fabrici de textile, una dintre cele mai prestigioase şi mai vechi din România.
Aşadar, călătoria lui Florin Dobre la Londra continuă luni, pe 16 iunie, cu o colecţie ce va fi prezentată pe bulevardele marelui oraş, ‘’Back to London with 62.2 Meters”.
Florin Dobre a transpus original toate aceste sentimente în nouă colecţie, prin croirea tuturor pieselor dintr-o singură bucată de material concepută special împreună cu departamentul de creaţie al fabricii Dorobantul S.A., una dintre cele mai vechi şi prestigioase fabrici de materiale textile din România.
„62,2 m de metraj, o singura urzeala, o colectie, o dragoste, o….Romanie!” – FLORIN DOBRE.

Ţesătura cu un pattern unic, simbolic reprezintă o singură stradă, folosind culori predominante în portul tradiţional românesc ce se nasc unele din altele, ce exprimă diversitatea rasei umane, a sentimentelor, stărilor, emoţiilor, dar şi unicitatea noastră că indivizi liberi în căutarea adevărului absolut.
Tăietura ţinutelor păstrează linia colecţiilor care l-au consacrat pe Florin Dobre în Paris şi Londra, o reinterpretare modernă a clasicului masculin în liniile specifice designerului român. Menţine sectionarea siluetei pe orizontală, dar fără opoziţia materie/spirit.
Despre noua sa colecţie, designerul a mărturisit: „Pentru prima dată în scurta mea vacanţă în lumea modei îmi fac o ţesătură după dorinţa, puterea şi felul meu de a fi!
Originalitatea în această colecţie este exprimarea unică a spiritului, atât în partea superioară a ţinutei – a sacoului, cât şi cea inferioară – a pantalonului, croite din aceeaşi bucată de material, dar în care culorile se nasc organic unele din altele.

Complementaritatea trăirii simultane a două stări – seriozitate şi joc, în alternanţa psihologică interior/exterior, este dată de croiala clasică a sacoului combinată cu cea fantezistă a cămăşii şi pantalonii până la genunchi. Ţinutele sunt completate de sandale şi accesorii, create special de Florin cu artişti români pentru această colecţie.
Prin colecţia ‘’Back to London with 62.2 Meters’’, ce va fi prezentată pe muzica lui Vali Bărbulescu, designerul şi artistul Florin Dobre pune în valoare, alături de creaţiile sale, şi identitatea sufletului românesc în cosmopolita lume a metropolei londoneze.
Jurnal LifeStyle este partener media al evenimentului.
Iată PROGRAMUL PREZENTĂRILOR:
*  14 : 00 – Bloomsbury Square
*  15 : 00 – Covent Garden
*  15 : 45 –   Brick Lane
*  16 : 30 – London Bridge
*  17 : 15 – Westminster Bridge

Adaugă un comentariu