London Collections: Men Autumn Winter 2016 - Florin Dobre
De fiecare data cand isi prezinta o colectie, designerul si artisul Florin Dobre spune o poveste. Cea mai recenta, NEPSIS, este despre origini si autenticitatea romaneasca si a ajuns pana in editiile britanice
VOGUE si GQ.
Florin Dobre si-a prezentat la Londra noua colectie F/W 2016 ready to wear, denumita “NEPSIS. The last (re)legion part II”,  luni 11 ianuarie, la 4th Floor Studios/ 255-259 Commercial Rd/ Tower Hamlets din Londra. Mesajul pe care „Nepsis” îl transmite…

 „…este timpul să privim înapoi, ca să putem privi înainte cu alți ochi, cu mintea limpede, vigilentă și inima deschisă, gata să ne păzim mintea, gata să ne păzim inima…”

Florin Dobre a ales să își îndrepte atenția spre  autenticitatea românească, ghidat și îndrăgostit de puterea si frumusetea românilor simpli, de peste generații. Designerul vede adoptarea valorilor tradiționale în spațiul modern ca pe o soluție de supraviețuire, în contextul experimentului globalizării, spirituale și nu numai, în cadrul căruia suntem cu toții, mici cobai.
Colecția NEPSIS, The last (re)legion reprezintă o călătorie spre origini, spre tradițiile sfinte moștenite de la strămoși. Designerul pășește, de această dată, pe „cărări deja bătătorite”, folosind același croi simplu, atât de ușor de realizat și de purtat, însă pe atât de puternic ca impact.
Liniile simple al portului tradițional au influențe din Țara Hațegului și din Ținutul Pădurenilor.
În strădania lui în a împleti modernismul și libertinajul modei cu acceptarea fara nici o ezitare a tradiționalului port românesc, în clasicul lui stil, Florin Dobre transmite un mesaj lesne de înțeles: dacă noi nu luptăm cu propria noastră minte, altcineva o va face. Muzica, aleasă din cel mai adânc sentiment, a imbinat cu mult curaj tradiționalul cu contemporanul și clasicul.
Jack Eyers, celebrul antrenor personal britanic a deschis showul
Eyers a devenit primul model cu picior amputat din istoria modei in februarie, anul trecut, cand a defilat pe catwalk la New York Fashion Week cu ajutorul FTLModa e Models & Diversity. In varsta de 25 de ani, are piciorul drept amputat de cand avea 16 ani si a fost extrem de entuziasmat sa fie parte din acest show.
Printre invitati s-a numarat si Oris Erhuero, actor si designer de bijuterii coutoure. Erhuero este un actor, producator, scriitor si fost model britanic. Dupa cativa ani buni de modelling, el a tranzitionat inspre televiziune si film, cu roluri in filme precum The Adventures of Sinbad, The Bill, Highlander: Endgame, Black Mask 2, Sometimes in April si Chicago Pulaski Jones.
Un alt invitat de marca a fost creative director-ul Oliver Morris. Morris, cu maiestria sa formidabila este un pionier al industriei, castigandu-si o reputatie de lider creativ exceptional in lumea modei si a artei. Acesta a primit laude de pretutindeni, fiind ales fotograful de moda al anului si descris de critici ca fiind unul din cele mai de pret exporturi ale Londrei!
London Collections: Men Autumn Winter 2016 - Florin Dobre London Collections: Men Autumn Winter 2016 - Florin Dobre London Collections: Men Autumn Winter 2016 - Florin Dobre London Collections: Men Autumn Winter 2016 - Florin Dobre London Collections: Men Autumn Winter 2016 - Florin Dobre

Adaugă un comentariu