La începutul lui ianuarie, Florin Dobre a încălzit presa din Marea Britanie, glacială când vine vorba despre România, cu o prezentare inedită. „Pe urmele iepurelui alb”/  „Follow the White Rabbit” nu a fost doar un nume de c0lecţie inspirat din scrufuloasa literatură engleză, ci o reinterpretare în modă a unei poveşti despre cutume, masculinitate, reguli, linii nobile şi culori.
Florin Dobre a fost remarcat în media britanică cu sloganul: „Romanians arrive în London în style. Florin Dobre Menswear collection.”
Colecţia lui Florin Dobre este cu atât mai valoroasă cu cât designerul a reunit chintesenţa artei, culturii, şcolii şi industriei româneşti, dar a creat şi un performing nou de fusion art, prin colaborarile cu artişti vizuali şi regizori români, studenţii de la UNArte şi fabrica Dorobanţul S.A, Red Gallery şi studenţii de la University of Creative Art.
Viziunea pe care s-a bazat  ‘Follow the White Rabbit’ păstrează credinţa lui Florin Dobre în valorile fundamentale ale vieţii şi trăirea în adevăr, prin spiritualizarea călătoriei noastre ca indivizi într-o lume tot mai materialistă, care răspunde numai la excitaţia stimulilor agresivi exteriori.”Ne-am îndepărtat atât de mult de esenţă, încât adevărul este atât de departe de noia€¦Sa nu uităm valorile de bază şi să păstrăm ceea ce contează cu adevărat.”, spune designerul.
Cu totul nouă în colecţie este transpunerea viziunii lui Florin prin secţionarea siluetei pe orizontală, tocmai pentru a arăta această ruptură dintre spiritual şi material. Tot ca element de noutate este inversarea semioticii asociative clasice- partea superioară a corpului – spirit, partea inferioară – materie. Astfel, partea superioară a ţinutei devine cea materialistă, este uniformizata într-o construcţie rigidă, cu tăieturi clinice, în culoari terne, iar partea inferioară devine cea spirituală, idealistă, visătoare, fantezistă, care reflectă libertatea, jocul, ideile, prin picturile de pe pantaloni, culorile calde ale pantofilor şi fantezia accesoriilor (pălării, ceasuri, ochelari, umbrele, genţi).

Adaugă un comentariu