„Visul Ciulinului”, filmul de animaţie al artistei Nina Mihăilă, a fost selectat şi invitat să participe la  Festivalul Les Nuits Photographiques, care va avea loc, luna aceasta, la Paris.
Aflat la a doua ediţie, festivalul dedicat filmului fotografic reuneşte cele mai bune producţi europene şi internaţionale, care sunt prezentate publicului pe parcursul lunii iunie în frumoasele grădini din Parc des Buttes-Chaumont.
“Visul ciulinului”, filmul artistului vizual Nina Mihăilă, are o durată de 1 minut şi 40 secunde şi este un experiment vizual realizat cu ajutorul mai multor tehnici: fotografie, desen animat şi filmari cu camera macro. El va fi proiectat pe data de 29 iunie pe ecranul festivalului din Parc des Buttes-Chaumont.
 “Ciulinul ţepos, uscat şi rigid îşi descoperă chipul în oglindă. Îşi înfruntă propria imagine, visul de a fi o floare şi frica de a nu-şi putea depăşi propria natură. “, explică artista simbolistica filmului său.
Coloana sonoră este o piesa originală, “Floare de ciulin”, compusă special pentru acest film de artista japoneză Nabuko. Muzica sugerează o plantă cu o mixtură stranie de sentimente, personificarea unui suflet feminin ce îşi imaginează că este frumos ca un trandafir, dar este şi nesigur.
“Visul ciulinului” a fost selectat şi proiectatîn octombrie 2011, în competiţia românească, la Festivalul de animaţie Animest.
O platformă de descoperiri şi întâlniri dedicate celor mai noi tehnici în fotografia europeană şi internaţională, festivalul Les Nuits Photographiques se află la a doua editie şi propune publicului larg o serie de proiecţii spectaculoase în spaţii publice, în fiecare weekend al lunii iunie.

Adaugă un comentariu