Rux6În urmă cu 10 ani, Ruxandra Şerban a pus pe picioare o afacere în publicitate de care este foarte mândră. La fel de priveşte şi pasiunea care nu doar că i-a adus un rol în cel mai vizionat film românesc, ci şi o altă perspectivă asupra vieţii şi a afacerilor. Cum se împacă ocupaţia care îi aduce bani cu aceea care o hrăneşte spiritual şi cât „clişeu” este să poţi dacă îţi doreşti cu adevărat, ne spune chiar ea, în interviul de mai jos.
Jurnal LifeStyle: Cum se împacă publicitatea cu actoria?
Ruxandra Şerban: Excelent! Lucrez în publicitate de 12 ani. Cu siguranţă că, dacă nu mi-ar fi plăcut, mi-aş fi schimbat jobul. Actoria era pentru mine un hobby, aşa cum sunt pentru alţii muzica sau sportul. Având în vedere că acest hobby mi-a permis să îmi realizez un vis (chiar de mai multe ori), şi anume să joc în filme – pot spune că actoria a devenit o pasiune.
În acelaşi timp, sunt de părere că absolut tot ceea ce învăţăm ne ajută în viaţă la un moment dat. Şi chiar de mai multe ori am avut ocazia să aplic din cunoştinţele învăţate la cursurile de actorie în mediul de business (aici vorbesc de prezentări etc). Datorită actoriei am scăpat de trac, am mai multă încredere în mine, zâmbesc mai mult, sunt mai în acord cu mine. Deci pot spune că actoria mă ajută atât în viaţa privată, cât şi în cea profesională.
IMG_6300
JLS: Cum ați ajuns la rol și cum v-a fermecat personajul pe care îl interpretați?
R.Ş: Distribuirea mea într-un rol a fost ca un miracol la care chiar nu mă aşteptăm. Îmi doream să joc în filme, dar, având în vedere că nu am urmat studii de profil şi că nu aveam timp să mă dedic acestui hobby, nu credeam că ar fi posibil vreodată să am ocazia să fiu pe un platou de filmare ca actor. Dar iată că cel mai important este să îţi doreşti:) Se pare că nu e un clişeu.
Cum am ajuns la rol? Am urmat cursurile de actorie ale Şcolii de actorie.ro fondată de Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă şi, în loc să primesc o diplomă de absolvire, am jucat într-un film. Ceea ce este mult mai mult decât o diplomă:).
Cât despre rol, la început nu mi-a plăcut deloc. Am vrut chiar să refuz să joc în film. Când visezi să joci într-un film, ai tendinţa să crezi că totul este mai frumos decât în viaţă, deci eu credeam că voi fi mai frumoasă, mai interesantă, mai tânără, că voi avea ţinute sexy etc. Or totul a fost exact invers faţă de cum mi-am imaginat eu: în film sunt mai bătrână, cu o problemă de care nu eram foarte mândră (monotonia în cuplu), ţinutele mele sunt extrem de modeste, (partenerul meu nu era idealul meu de bărbat:); eram cuplul cel mai puţin colorat şi chiar expirat.
Să joci contre-emploi este mult mai greu decât să te joci pe tine însuţi, aşa cum eşti tu în realitate, iar eu asta am făcut. Şi satisfacţia personală este cu atât mai mare:)
RuxandraSerban3
JLS.: După ”Love Building”, cum ați răspunde la întrebarea: De ce a fost nevoie de ”Alt Love Building”?
R.Ş.:Aş spune « la cererea publicului » 🙂 … Love Building a fost filmul românesc cu cel mai mare număr de spectatori. Este ceva totuşi, având în vedere că pentru cei mai mulţi dintre noi, actorii din film, a juca într-un film era o premieră.
De regulă, când faci ceva care îţi place foarte foarte mult, vrei să repeţi experienţa… De asta a fost nevoie de « Alt Love Building »… întreaga echipă a simţit nevoia unui « Alt Love building ».
JLS: Care este lecția unei vieți frumoase?
R.Ş. Să fii pozitiv, optimist, să nu te judeci prea aspru, să ai încredere în tine, să iubeşti, să fii bun, să fii atent la cei din jur şi la tine.
JLS: Vă ocupați de comunicare pentru branduri foarte populare la noi, Cum se construiește un portofoliu cu greutate?
R.Ş.:Cu muncă, consecvenţă/perseverenţă, seriozitate, corectitudine/sinceritate, entuziasm, dorinţa de a fi mereu mai bun.
JLS: Este munca o măsură a succesului?
R.Ş.:Cu siguranţă da. Şi aşa este şi normal să fie. Probabil norocul are rolul lui, dar norocul ăsta nu ţine de noi. Ceea ce ţine de noi este să facem tot ceea ce putem mai bine, să ne punem în valoare potenţialul… şi eu asta fac.
JLS: De ce vă feriți în afaceri?
R.Ş.:De nimic. Ba da, mă feresc de corupţie, de conservatorism, de plafonare şi autosuficienţă (fiindcă atunci nu depun eforturi să mă autodepăşesc), de lipsă de încredere.
JLS: Dar în viața personală?
R.Ş.: Încerc să am în jurul meu oameni corecţi, sinceri, autentici, care au coloană vertebrală şi în care pot avea încredere… mă feresc deci de mincinoşi, de ‘nevertebrate’, de manipulatori, de oameni limitaţi, care îşi permit să îi judece pe cei din jurul lor.
*Ruxandra Şerban este e fondatoarea agenţiei de publicitate Erka Synergy Communication, care are un bogat şi puternic portofoliu de clienţi. În timpul liber cochetează cu actoria de talie înaltă şi astfel a jucat în cele două filme ale seriei „Love Building”, în regia Iuliei Rugină.
 
 
 

Adaugă un comentariu