telefon mobilNoile cercetări arată că folosirea telefonului mobil poate da dependență la fel ca jocurile de noroc, cumpărăturile sau consumul de alimente în exces.
Investigatorii au mai aflat un lucru surprinzător și anume că materialismul și impulsivitatea conduc la dependența de telefon și de sms-uri.

Se înțelege mai ușor dependența de substanțe care determină producerea de dopamină și serotonină în creier, aceea conduce creierul să reacționeze producând senzația de plăcere și care crează dependență. Același lucru este valabil și pentru dependențele  ce au la baza un comportament, ca utilizarea telefonului mobil. Efectul materialismului asupra dependenței de telefonul mobil se poate explica prin faptul că telefonul mobil poate fi considerat o posesiune de preț.

Specialiștii afirmă că asemenea altor dependențe aceasta are un efect negativ asupra calității vieții pacienților, persoanele acestea ratând activități mai importante alături de familie sau prieteni, care le-ar putea produce fericire adevărată. Noua adicție devine din ce în ce mai periculoasă și din cauza evoluției tehnologiei care a  creat telefoane foarte interactive .

Adaugă un comentariu