Te visezi la Viena de Crăƒciun, dar planurile ți-au fost încurcate. AŽti dorești un Crăƒciunc are sムmiroasムa scortisoarăƒ, vanilie și cozonaci. Mda… lucrurile sunt cam încurcate anul acesta, dar poți sムle descurci ușor și sムaduci Viena la tine acasăƒ, pentru căƒ, în perioada 28 noiembrie a€“ 24 decembrie peste 30 de designeri români și austrieci, cu obiecte de design speciale și produse destinate Sărbătorilor de iarnă te așteaptă la o expoziție cu vânzare extraordinară, în incintă librăriei Cărturești din Băneasa Shopping City.
Este pentru prima oară în România când comunitatea designerilor de produs, încurajați de BUCHAREST DESIGN CENTER și ROD a€“ Romanian Design (Cărturești), împreună cu cea a designerilor din regiunea austriacă Styria-Graz își unesc eforturile pentru a aduce în atenția publicului românesc obiecte speciale de design: o propunere contemporană și proaspătă de abordare a cumpărăturilor și cadourilor specifice perioadei Crăciunului.
Astfel, la târgul Design Your Christmas! veți regăsi obiecte a€“ cadou și decorațiuni de iarnă din porțelan pictat manual și inserții de metale prețioase, obiecte de decor cu motive românești în diverse interpretări contemporane, obiecte de iluminat pentru încăperi cu personalitate, bijuterii extravagante semnate de autori români, diverse obiecte a€“ accesoriu, dar și obiecte hip a€“ precum bicicletă Pegas, a cărei imagine a fost recent împrospătată de un designer român, sau obiecte vestimentare a€“ statement, personalizate manual.
Arhitectul român Eliza Yokina readuce în atenția publicului, odată cu Design Your Christmas!, unul dintre jocurile preferate ale copilăriei a€“ jocul cu cuburi de lemn, pentru toți copiii dar și pentru adulții lumii contemporane, (mult prea) obișnuiți cu jocurile pe tablete sau smartphone.
Evenimentul are loc simultan, în aceeași perioadă, atât în România cât și în Austria, în orașul mult mai experimentat din punct de vedere al culturii designului – Graz (desemnat în 2011 UNESCO City of Design). Astfel, prin colaborarea organizațiilor omoloage BUCHAREST DESIGN CENTER și Creative Industries Styria, cu ocazia acestui eveniment are loc un schimb de experiență româno-austriacă: obiecte de design austriac se vor regăsi la târgul de la București, în timp ce, pe toată perioada evenimentului, obiecte ale designerilor români participanți vor fi expuse pentru vânzare publicului austriac din Graz.

Adaugă un comentariu