Amatorii de dans au la dispoziţie opt săptămâni să ajungă să danseze ca profesioniştii. Şansa vine din partea Control N care, în perioada 24 martie – 12 mai 2012, organizează Dance Yourself, atelier de dans pentru amatori. La final, participanţii vor şti să-şi exprime prin mişcare şi dans de la lucrurile care se tem până la banalitatea de zi cu zi, bucuriile sau tristeţile.
STRUCTURA ATELIERULUI

  • Săptămâna 1Dansează viaţa de zi cu zi
  • Săptămâna 2Dansează ceea ce te face fericit
  • Săptămâna 3Dansează tot ce iubeşti 
  • Săptămâna 4Dansează ceea ce ai pierdut
  • Săptămâna 5Dansează ceea ce te sperie
  • Săptămâna 6Dansează ultima zi care a rămas de trăit
  • Săptămâna 7 Dance Yourself – rewind
  • Săptămâna 8Dance Yourself – reprezentație cu public

În cadrul întâlnirilor din săptămânile 1 – 6 vor fi date subteme, care vor fi dezvoltate de-a lungul celor 3 ore petrecute de participanţi împreună cu trainerul. Temele şi subtemele atelierului vor putea fi elaborate, (re)gândite, (re)concepute de la o întâlnire la alta, în timpul petrecut de participanţi atât în spaţiul de lucru, cât şi în afara lui.
Tema generală a săptămânii va fi pusă în practică prin excerciţii de mişcare, elemente de dans contemporan şi improvizaţie. Gradul de dificultate al acestora va fi dat chiar de participanţi, de nevoile şi aptitudinile fiecăruia. Limitele corpului simţite de fiecare dintre participanţi vor fi subtil îndepărtate, de la o întâlnire la alta. În fiecare atelier participanţii vor fi implicaţi în exerciţii de mişcare individuale şi de grup, toti cei cinci participanţi devenind atenţi atât la mişcările şi gândurile proprii, cât şi la cele ale celor alături de care vor petrecere cele 8 săptămâni de curs.
De la o săptămână la alta, participanţii vor dezvolta noi fraze de mişcare, care vor trece prin diferite etape de lucru. De asemenea, vor descoperi care este tipul de muzică care îi poate susţine în procesul de analiză şi creaţie sau dacă au sau nu nevoie de muzică în momentul în care se mişcă / dansează. Pe parcursul atelierului participanţii vor ajunge să îşi redescopere propriul corp.
Săptămâna 7 reprezintă o recapitulare a excercitiilor care vor da naştere unei reprezentaţii cu public în săptămâna 8 a atelierului. Implicarea activă în reprezentaţia cu public nu este obligatorie, ci stă în alegerea fiecărui participant.
Perioada de desfășurare: 24 martie – 12 mai 2012
Durata: 8 cursuri / o dată pe săptămână/ 3 ore
Sâmbata, 12.00 – 15.00
Participanți: 5
Trainer: Oana Răsuceanu
Taxa de participare: 700 RON / 600 RON (elevi și studenți

Adaugă un comentariu