Încă din primul an de viaţă al copilului tău, organizarea unei petreceri reuşite pentru acesta este o mare provocare. Însă posibilităţile în acest sens sunt numeroase acum, aşa că nu trebuie decât să urmaţi câteva reguli simple şi să alegeţi din multitudinea de oferte.

Alege cu grijă locul în care se va desfăşura

Petrecerea poate fi la tine acasă, în parc, într-un loc de joacă, la grădi, într-o cafenea, la cinema sau în muzeu. O petrecere reuşită se poate desfăşura oricunde. Locul este important într-o destul de mică măsură, cu avantaje şi dezavantaje.
Avantaje: La tine acasă ai control absolut asupra spaţiului, a mâncării şia distracţiei.
Dezavantaje: deranjul, faptul că cei mici vor fi mai preocupaţi de camera şi jucăriile sărbătoritului decât de petrecere şi pot să stea mai mult decât ai planificat tu.
În grădiniţă trebuie doar să angajezi un animator şi să duci tortul, dar nu poţi invita prietenii din afara ei.
În parc, copiii au spaţiu mare de desfăşurare, dar e destul de greu de ţinut lucrurile sub control.
În locurile de joacă este simplu, pentru că ei intră în gonflabile şi se joacă. Dezavantajele ar fi că transpiră, aleargă, şi petrecerea se transformă într-un pretext de sărit în bile.
petrecere copii2
Într-o cafenea te vei descurca mai uşor cu adulţii, dar investeşti mai mult ca petrecerea să aibă notă de sărbătoare.
La cinematograf şi la muzeu e simplu de făcut un buget şi de administrat întâlnirea, dar nu mai este petrecere.

Invitaţiile

Ideal ar fi să scrieţi voi, simplu şi direct, în aşa fel încât părinţii copiilor invitaţi să simtă că petrecerea lor este importantă şi nu doar că v-aţi achitat d eo obligaţie care vine de multe oi din reciprocitatea participării la astfel de evenimente.
ID-100292881
Iată un model de text drăguţ:

„Dragă David, eşti pe lista prietenilor mei.
M-aş bucura foarte tare dacă ai reuşi să ajungi la petrecerea mea. Vor fi multe surprize şi vreeau să fii cu mine când suflu în lumânările de pe tort.
Roagă-i pe ai tăi să-i sune pe ai mei să confirme.
Te aştept cu drag!
Ana!”

 Pe cine invităm

Este important ca la petrecere să fie cât mai mulţi copii pentru ca evenimentul să fie unul reuşit. Copiii se prind mai uşor în joacă, participă cu mai multă implicare în jocuri şi dansuri, este mult mai multă energie.
Ar fi bine să fie copii pe care sărbătoritul îi cunoaşte, aur relaţii de prietenie: colegi de grădiniţă, rude prieteni, vecini.
petrecere copii

Cu ce animăm petrecerea

Este foarte important să fie consultat copilul în acest sens. Părinţii cunosc preferinţele lui, ştiu care sunt personajele şi poveştile pe care le iubeşte.
De cele de mai multe ori, copilul ştie exact cine vrea să vină la petrecerea lui şi, atunci, părinţii trebuie să ţină cont, în măsura posibilităţilor financiare, de dorinţa copilului.
Căutaţi companii organizatoare de petreceri – majoritatea este de părere că ZURLI este cea mai tare la ora actuală în Capitală – care fac mai mult decât o închiriere de personaje. Să vă interesaţi ce desfăşurător de petrecere au, cum au gânditconceptul respectiv şi să încercaţi să aflaţi mai multe despre politiva respectivei firme.
Căutaţi animatori şi firme pe care să vi le recomande alţi părinţi. Din abordarea telefonică reuşeşti, de cele de mai multe ori, să îţi dai seama dacă are sau nu rost să mergeţi mai departe împreună.
Căutaţi animatori veseli, deschişi şi prietenoşi. Dincoli de face-painting şi modelare de baloane, o petrecere înseamnă distracţie – jocuri, dans, provovări, interactivitate, competiţii. Animatorii sunt cireaşa de pe tort.
petrecere
 

Adaugă un comentariu