exfolierea unghiilorCu siguranta ti s-a intamplat si tie. Exfolierea unghiilor este o problema foarte frecventa in randul majoritatii femeilor. Aceasta poate fi cauzata atat de factori interni, cat mai ales de factori externi. Despre acestia din urma si felul in care putem interveni pentru a preveni exfolierea cauzata de ei, vorbeste Adina Cepoi, trainer Jessica Romania.
Pileste-ti unghiile intr-un singur sens. Pentru a evita exfolierea, este important sa tinem cont de faptul ca unghia este o lama cornoasa formata din mai multe straturi de cheratina suprapuse. Din acest motiv, ea trebuie pilita intr-un singur sens, cu miscari usoare ca si cum ai canta la vioara. Miscarile inainte-inapoitrebuie evitate.
Inmoaie unghiile inainte de a le taia. Taierea sau scurtarea unghiei se face intotdeauna dupa inmuierea acesteia, cand straturile de cheratina au fost extinse.
Alege o acetona blanda. Exfolierea unghiei poate fi cauzata si de folosirea unei acetone dure, care usuca foarte tare unghia. Recomand intotdeauna o acetona de tip balsam, precum JESSICA Nail Polish Remover, care protejeaza unghia si cuticula impotriva uscarii excesive.
 
 

Adaugă un comentariu