Sunt gurmandă.  Este un defect pe care mi-l asum şi de care am încercat să scap, până acum, de nenumărate ori, dar numai la nivel declarativ. Practic, doar în două rânduri am luat măsuri în acest sens. Prima dintre ele, dieta Dukan. Am vrut să testez. Unii spun că e rea, că nu se face, că te ucide. Au partea lor de dreptate (mai puţin cu ucisul). Dar tot am vrut să încerc , măcar pentru cele cinci zile de „atac”, în care trebuia să mănânc doar carne. Pentru că sunt şi carnivoră, nu doar gurmandă. Dar nici asta n-a ţinut. După trei zile de carne, simţeam că mi se-apleacă numai la gândul că trebuie să mănânc  iar. Aşa că am renunţat. Nu sunt nici consecventă.
Au mai trecut zile şi, într-o dimineaţă, mi-a venit gândul cel bun. Sănătatea era la mine acasă, iar cel mai bun exemplu este fiul meu în vârstă de doi ani care, în absolut fiecare dimineaţă, din ziua în care a împlinit patru luni, mănâncă piure de fructe. Datorită acestei gustări de dimineaţă, care, sinceră să fiu, poate reprezenta fără problema masa unui adult, i-am asigurat băiatului meu aportul de vitamine şi nutrienţi care l-au ferit de răceli şi alte boli.
Cum vă spuneam, am început cu fructele de la patru luni. Primul storcător a fost unul german, luat dintr-un magazin cu mărfuri aduse din… Germania. Noi, adulţii, îi spuneam „râşniţa”, pentru că scotea o zgomot infernal, care se auzea în aparatamentele vecine. Am renunţat la el. De fapt, a renunţat el la noi, pentru că s-a stricat destul de repede. L-am înlocuit, fără regrete, cu un blender vertical, pe care îl folosim şi acum, dar care ne cam limitează la sortimentele de fructe pe care putem pasa cu el. Plus că n-am scăpat de zgomot.
Mă bate gandul să-l înlocuiesc şi pe el, cu altceva mai silenţios, mai profi, mai bun, dar, în primul rând, durabil şi care să nu-mi ocupe tot blatul de la bucătărie. Am căutat mai multe storcătoare de fructe, dar deja pot spune că visez la două lucruri: un Storcator Hurom Slow Juicer şi zeci de reţete de fructe şi legume care să mă transforme în SUPERWOMAN.

Cartea cu reţete o am de ceva timp, dar am deschis-o doar pentru teorie, pentru că nu m-a ajutat “tehnica” să trec la practică. Acum rămâne să văd la mine în bucătărie Storcătorul Hurom. Argintiu, silenţios şi mai ales potrivit pentru sucurile perfecte, storcătorul va fi, cu siguranţă, investiţia de care nu-mi va părea rău, pentru că pe pagina marketonline.ro am aflat că Storcătorul Hurom poate fi numit, fără ezitare, visul oricui doreşte să schimbe stilul alimentar într-unul sănătos, pentru că are capacitatea ca, pe lângă fructe şi legume, să obţină sucuri din frunze, iarbă de grâu, germeni şi rădăcinoase, iar, spre deocsebire de celelalte storcătoare centrifugale, acesta foloseşte ca metodă de stoarcere presarea la rece, rezultatul obţinut fiind astfel de 6 ori mai multe vitamine, şi de până la 2 ori mai mult suc decât în cazul utilizării storcătoarelor tradiţionale.

Pe soţul meu l-am convins să facem investiţia şi să comandăm pe magazinul online. “Mai mult pentru copil”, a spus el râzând, pentru că dacă are încredere în puterile de stoarcere ale lui HUROM şi în faptul că sucurile obţinute cu el sunt sănătate curată, nu e prea sigur că storcătorul are capacitatea să-mi schimbe inconsecvenţa şi apetitul pentru carne.
Eu aş fi în stare să pun pariu că nu are dreptate.
Acest text a fost scris pentru competiţia SuperBlog.

1 Comentează

  • Juganaru Camelia
    Posted 8 februarie 2014 12:49 pm 0Likes

    Am cumparat si eu modelul Hurom HH-EBE06, este exact ce ma asteptam de la un storcator prin presare la rece a fi, il recomand si eu. Am facut si un review video detaliat la el pe youtube, il gasiti aici: http://www.youtube.com/watch?v=-cXaSv_7ZrU

Adaugă un comentariu