cel mai bun scrubLa prima vedere, alegerea unui exfoliant pentru corp este un proces foarte simplu. Dar există anumite reguli pentru fiecare tip de piele, atunci când optam pentru un fel de scrub sau altul. Exfolierea corpului, cât şi a tenului, este necesară pentru întreţinerea frumuseţii pielii. Prin acest procedeu, celulele moarte sunt îndepărtate, pielea devine mai luminoasă şi în acelaşi timp se grăbeşte regenerarea celulară. Condiţia esenţială este să alegem agentul de exfoliere potrivit tipului de piele, spune  Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania.
Exfolierea poate fi făcută şi acasă cu succes, dacă respectăm câteva indicaţii de bază, susține specialistul.
În cazul în care vorbim despre exfolierea corporală, alegerea scrub-ului se face în funcţie de tipul de piele: normală, uscată sau sensibilă.
Dacă aveţi pielea normală, alegerea unui scrub bun nu este o mare problemă. Accentul se va pune pe concetratia ingredientelor active prezente în produs, cumulate în aşa fel pentru a menţine pielea sănătoasă. Dacă dorim pe lângă efectul de exfoliere a celulelor moarte să mai obţinem şi un efect anticelulitic, putem opta pentru un exfoliant cu particule de cafea sau sare de mare în componenţa sa. Particulele abrazive de cafea sau sare de mare exfoliază în primul rând pielea şi o face mai luminoasă, precum şi îmbunătăţeşte circulaţia la nivelul pielii, efect care ajută mult în lupta cu celulită. Dacă dorim să obţinem doar un efect de luminozitate şi hidratare, vom alege un scrub cu ingrediente hidratante în componenţa lui, că de ex: aloe vera, ulei de jojoba, ulei de avocado sau cocos.
Dacă aveţi pielea uscată, recomandarea este să alegeţi un scrub cu o formulă nu prea puternică, deoarece acesta va lipsi pielea de toată hidratarea şi o va usca şi mai mult. Ideal ar fi ca acest produs să conţină ingrediente hidratante şi chiar nutritive, pentru a-i oferi pielii în timpul procesului de exfoliere şi hidratarea de care are nevoie. Întotdeauna după procesul de exfoliere vom aplica o cremă de corp super hidratanta.
Dacă aveţi pielea sensibilă, subţire, favoritul ar fi un scrub care exfoliază cu ajutorul enzimelor, cum ar fi enzimele extrase din papaya sau ananas. Aceste enzime vor exfolia superficial celulele moarte ale pielii, fără a agresa bariera de protecţie a pielii, sensibilizand-o şi mai mult . În acest caz se vor evita exfoliatori care au în componenta lor particule abrazive.

Adaugă un comentariu