Persoanele care consumă ciocolată în mod regulat – cel puţin de două ori pe săptămână – au un indice al masei corporale mai scăzut decât al acelora care mănâncă doar ocazional. Cu alte cuvinte, dacă mănânci ciocolată, slăbeşti.
Un studiu publicat în urmă cu o lună în jurnalul Archives of Internal Medicine şi comunicat în România de de către MediHelp Internațional și partenerul sau strategic BUPA arată că ciocolata este un factor important în procesul de slăbire și menținerea unei greutăți corecte.

„Descoperirile din acest studiu sunt în contrast puternic cu așteptările generale. Cu toții știm că ciocolata este bogată în calorii care pot duce la creșterea în greutate. Totuși, cercetătorii au descoperit o legătură între indicele scăzut al masei corporale și consumul regulat de cicolata, fără informații însă despre cantitățile ideale. Cercetătorii susțin că aceste  constatări se adaugă la numărul tot mai mare de dovezi care sugerează că nu contează cât de mult mănânci, ci contează ceea ce mănânci. Ei cred că ciocolata conține substanțe chimice care au un efect pozitiv asupra metabolismului nostru.”, explică Shweta Bahsin, nutriționist la BUPA Cromwell Hospital.

În cadrul studiului cercetătorii au analizat peste 1000 de bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 20 și 85 de ani, care nu aveau în istoria medicală probleme cardiovasculare, diabet sau colesterol ridicat. Aceștia au fost întrebați de câte ori pe săptămâna consumă ciocolată și le-a fost măsurată greutatea. Toate datele indicau o masă corporală mai scăzută pentru cei care mâncau cicolata. Aceștia aveau un aport de calorii mai mare, au mâncat multe grăsimi saturate și nu au exercitat mai mult efort decât colegii lor care nu mâncau ciocolată. Și totuși, indiferent cât au interpretat cercetătorii datele și le-au combinat în funcție de vârstă, sex, activitate psihică sau alte criterii, consumul de ciocolată conducea mereu către un indice al masei corporale mai scăzut. Persoanele care au mâncat ciocolată erau mai slabe decât cele care nu au consumat acest aliment.
Însă nu orice ciocolată face minuni în dietă. Studiile dar şi experienţa împătimiţilor curelor de slăbire au arătat că numai ciocolata neagră este aceea recomandată în cazul în care se doreşte o pierdere în greutate, deoarece este bogată în cacao şi antioxidanţi care  asigură o inimă sănătoasă, nu este cancerigenă şi curăţă vasele de sânge. Indicată este ciocolata care are în compoziţie minimum 70% cacao. Ciocolata cu 70% conţinut de cacao are un indice glicemic foarte scăzut (25).

Adaugă un comentariu