Ultimul top realizat, la finalul anului trecut, de Restograf, autoritatea în materie de restaurant, a plasat Heritage, stabilimentul condus de Dinu Patriciu în asociere cu Juan Amador, pe primul loc din 133 de localuri evaluate. Au mai fost desemnate și premiate restaurantele din București pe principalele tipuri de bucătarii și au fost date și câteva premii speciale: cel mai boem restaurant din București, cel mai bun restaurant neconvențional, cele mai apreciate de către VIP-uri și, respectiv, de către cititorii Restograf, precum și 3 premii speciale „Preferinţa Restograf 2011”. De asemenea, au fost înmânate diplome de recunoaștere celor mai buni 7 chelneri de la 5 restaurante. 4 dintre aceștia sunt aproape de vârsta pensionării, 2 sunt de vârstă medie și unul este foarte tânăr. Evaluarea și nominalizarea celor mai bune restaurante din Bucureşti, pe tipuri de bucătarii, a fost făcută exclusiv pe temeiul calităţii mâncării, fără a ține seama de ambianță, amenajare și decoruri, servicii, prețuri sau alte criterii. Dată fiind importantă ei, la categoria “Bucătărie românească” au fost date două premii: unul pentru restaurantul cu cea mai bună bucătărie tradițională românească (“ţărănească”) și unul pentru cea mai bună bucătărie românească urbană (“boierească”). În cadrul aceluiași eveniment, a fost făcută publică prima Listă 133 Restograf, pentru decembrie 2011. Această listă conține 133 de restaurante din București pe care Restograf le recomandă în mod special. Lista 133 e publicată de 4 ori pe an, în decembrie, martie, iunie și septembrie și conține un număr fix de restaurante, 133. Republicarea periodică se face pentru a permite intrarea restaurantelor de top nou apărute în intervalul dintre două publicări. Lista 133 conține numai restaurante evaluate de către Restograf, așa că e posibil că unele dintre restaurantele mari ale Bucureștiului să nu se regăsească, dacă nu au fost încă vizitate de către evaluatorii Restograf.

Premiile Restograf 2011 – Topul restaurantelor din București

 Restaurantul Heritage – Cel mai bun restaurant din București în 2011
Heritage nu este numai primul dintre restaurantele româneşti, ci recunoscut drept unul primele zece ale Europei, conform unui top realizat de  publicaţia maghiară Dining Guide,  cea care în ultimii 6 ani a realizat topul restaurantelor din această ţară) a publicat o listă scurtă de restaurante care vor concura la competiţia zonală CEE FOOD AWARDS.

 “Heritage este un restaurat premium, dedicat pasionaţilor de gust care doresc să experimenteze o bucătărie avangardistă. Începând cu 12 aprilie 2011, Restaurantul  Heritage aduce în România un nou proiect gastronomic, bucătăria perfecţionistă marca Juan Amador, Chef 3 stele Michelin. Sub semnătura lui Juan Amador şi a echipei sale, Restaurantul Heritage propune 3 meniuri: 1.0., 2.0. şi 4.2.. Fiecare dintre ele îmbină şi recompune arii gastronomice de referinţă ale lumii: bucătăria tradiţională spaniolă – savuroasă, plină de culoare şi arome solare, bucătăria germană – riguroasă şi consistentă – şi bucătăria franceză – creativă şi surprinzătoare, considerată de Amador “mama tuturor bucătăriilor”. Rigoarea gustului, specifică bucătăriei Amador, se regăseşte în modul în care este gândit şi servit meniul. Creaţiile Amador se succed în etape menite să trezească, să incite şi să răsfeţe simţurile în toate registrele – gustativ, olfactiv şi vizual. Pentru a obţine gustul perfect, fiecare etapă trebuie savurată, de la primul până la ultimul fel, fără a avea opţinea combinării variantelor de meniu” – se prezintă cei de la Heritaje.

Restaurantul este deschis pentru prânz şi cină, de marţi până sâmbătă.  
Restaurantul JW Steakhouse – Cea mai bună bucătărie Americană
Restaurantul Șiș Kebab –  Cea mai bună bucătărie Arăbească  
Balkan Bistro –  Cea mai bună bucătărie Balcanică
Restaurantul China Town –  Cea mai bună bucătărie Chinezească
Bistro Epoque – Cea mai bună bucătărie Franțuzească
Restaurantul Die Deutsche Kneipe – Cea mai bună bucătărie Germană
Restaurantul Mesogios – Cea mai bună bucătărie Grecească
Restaurantul Haveli – Cea mai bună bucătărie Indiană
Restaurantul Collage – Cea mai bună bucătărie Internațională
Restaurantul Robertos – Cea mai bună bucătărie Italiană
Restaurantul Benihana – Cea mai bună bucătărie Japoneză  
Restaurantul Levantin – Cea mai bună bucătărie Libaneză
Zahanaua Zexe – Cea mai bună bucătărie Românească (urbană)
Restaurantul Vatra Neamului – Cea mai bună bucătărie Românească (tradițională)  
Restaurantul Divan – Cea mai bună bucătărie Turcească  
Restaurantul St. George – Cea mai bună bucătărie Ungureasca
Bistro Montignac – Cea mai bună bucătărie Dietetică
Restaurantul La Vie en Raw.z –  Cea mai bună bucătărie Raw Vegan
Restaurantul Mandala – Cea mai bună bucătărie Vegetariană
Restaurantul Diana (Belciugatele) – Cel mai bun restaurant din jurul Bucureștiului

Premiile Speciale Restograf 2011

Restaurantul Papă la Șoni – Cel mai boem restaurant din București
Restaurantul Barca – Cel mai bun restaurant Neconvențional
Restaurantul Casa di David – Cel mai apreciat de către VIP-uri
Restaurantul Nicoreşti – Cel mai apreciat de către Cititorii Restograf
Restaurantul Marshal – Premiul Special “Preferinţa Restograf 2011”
Restaurantul Red Angus Steakhouse – Premiul Special “Preferinţa Restograf 2011”
Restaurantul La Bonne Bouche– Premiul Special “Preferinţa Restograf 2011”

Cei mai buni ospătari în 2011

Ileana Gajga, Maria Ciacan (Select) –  Premiul Ospătarii buni ai Bucureștiului 2011 Nadia Zateri & Mihaela Dumitru (La Doi Lei) – Premiul Ospătarii buni ai Bucureștiului 2011 Florentina Vasile (Collage) – Premiul Ospătarii buni ai Bucureștiului 2011 Dan Apostol (Casa Boemă) – Premiul Ospătarii buni ai Bucureștiului 2011 Nicolae Neagu (Les Cerisiers) – Premiul Ospătarii buni ai Bucureștiului 2011
Lista 133 Restograf e publicată de 4 ori pe an, în decembrie, martie, iunie și septembrie și conține 133 de restaurante din București, din întreg spectrul gastronomic, pe care Restograf le recomandă. În listă sunt incluse numai restaurantele care au fost evaluate.

Adaugă un comentariu