Mai mult decât în orice anotimp, primăvara este perioada ideală pentru a începe o cură de detoxifiere, prin care să eliminăm toxinele și surplusurile acumulate. Factorii nocivi ai mediului, regimul alimentar dezechilibrat și consumul excesiv de carne, zahăr, alimentele cu un conținut ridicat de aditivi, împreună cu stresul și agitația cotidiană sunt doar câteva dintre cauzele care conduc la acumularea de toxine în corpul uman. Alături de acestea, consumul insuficient de lichide, cosmeticele antiperspirante, țesăturile sintetice și medicamente de sinteză folosite în exces, își pun și ele amprenta asupra sănătății noastre.
În aceste condiții, organismul asimilează și stochează progresiv diferite cantități și categorii de substanțe toxice. Atunci când toxinele sunt acumulate într-o cantitate exagerată, în organism au loc dereglări energetice, care determină apariția unor dezechilibre metabolice.

„Detoxifierea este un proces natural ce are loc continuu în corpul uman și realizează transformarea, la nivelul ficatului, a unui produs toxic existent în organism în altele mai puțin toxice. Eliminarea acestora se face pe cale renală, intestinală, pulmonară și tegumentară, doar în condițiile în care corpul este hrănit corect și sanatos”, a explicat dr. Carmen Nonn, medic specialist de familie cu competență în apifitoterapie, Laboratoarele Fares Bio Vital.

Pentru a realiza o detoxifiere naturală și eficientă, echipa de cercetare de Fares Orăștie a conceput mai multe formule de capsule cu proprietăți depurative, dar și ceaiuri ce pot completa sau alterna cura de detoxifiere.
CAPSULELE DETOXIFIANT cu Ganoderma conțin cărbune medicinal, extract de Aloe vera, extract total de reishi, rădăcină de brusture, extract de frunze de brusture, de fructe de armurariu standardizat în în minim 85% silimarina, extract total de schisandra chinensis și fructe de soc. Este eficient în intoxicațiile cronice, hipercolesterolemie, alergii, afecțiuni cutanate (urticarie, eczeme), sindromul de oboseală cronică și pentru reducerea efectelor hepatotoxice și nefrotoxice ale medicamentelor și chimioterapiei. Doza recomandată este de 1-2 capsule de 3 ori pe zi, înainte de  masă timp de 1-2 luni. Cura se poate repeta după o pauză de o lună, iar prețul  variază între 33 și 36 lei.
  CAPSULELE CLOROFILĂ conțin spirulină, orz verde, lucernă, urzică și alge marine. Sunt recomandate în cure de detoxifiere, eliminarea mirosului corporal neplăcut, intoxicații cronice (medicamente, alcool), steatoză hepatică, hipercolesterolemie, alergii, afecțiuni  cutanate (urticarie, eczeme), sindromul de oboseală cronică, reducerea efectelor hepatotoxice și nefrotoxice ale medicamentelor, astenie, anemie, convalescență, cresc rezistența la efort, reumatism cronic, tulburări circulatorii, obezitate, celulită, arterioscleroză, hipertensiune arterială, reduc riscul afecțiunilor cardiace. Se administrează 1-2 capsule de 3 ori pe zi, A®nainte de  masă. Durata curei: 1-2 luni. Cura se poate repeta la nevoie. Preț 21 lei.
Ceaiul CURĂȚAREA SÂNGELUI (lipicioasă, rădăcină de brusture, coada șoricelului, păpădie, sânziene, ventrilică, frunze de nuc, rocoina, fumăriță), este recomandat în cure de detoxifiere, în cazul afecțiunilor cutanate (urticarie, eczeme, acnee, furunculoză, psoriazis), gută, intoxicații cronice (medicamente, alcool). Prețul este cuprins între 3.6 și 4.0 lei.
Ceaiul ORGANISM PURIFICAT are efect detoxifiant și depurativ (elimină deșeurile metabolice acumulate în organism). Este recomandat în cure periodice de dezintoxicare și în special după unele abuzuri (exces de cafea, alcool, carne, alimente cu E-uri, mese copioase). Preț poate varia între 3.9 și 4.3 lei.
Ceaiul PURIFICAREA ORGANISMULUI favorizează eliminarea toxinelor asigurând în același timp și hidratarea organismului. Acest ceai poate fi consumat de către copii peste 6 ani, 1-2 căni pe zi, iar adulți 3-4  căni pe zi, între mese. Durata unei cure este de 6-8 săptămâni iar prețul este de 3.5 lei.

Curățarea colonului

Detoxifierea colonului este o necesitate a omului modern. 90% dintre bolile cronice se datorează unei disfuncționalități a colonului, avertizează Societatea Regală de Medicină din Anglia.
Ceaiul CURĂȚAREA COLONULUI ( senna, volbură, ceai verde, fructe soc, rădăcină de nalbă, fructe de coriandru și de cardamom, rizomi de revent), are efect  de eliminare a toxinelor și de curățare a colonului prin stimularea peristaltismului intestinal fiind recomandat în cure de detoxifiere și constipație. Prețul este 5.3  lei.

Curățarea ficatului

Ceaiul PROTECTOR HEPATIC este recomandat pentru cure de detoxifiere hepatică, pentru stimularea și îmbunătățirea funcției hepatice. Plantele din compoziția sa protejează ficatul de agenții hepatotoxici, au efect detoxifiant (elimină deșeurile metabolice acumulate în organism), stimulează secreția biliară și eliminarea bilei în intestin și stimulează arderea grăsimilor la nivelul ficatului. Preț este de 4.0 lei.
Pulberile reprezintă o altă formă de condiționare a plantelor medicinale, realizate pentru administrarea sublinguala sau cu puțină miere. Astfel se obține o eficiență terapeutică foarte ridicată, organismul beneficiind de toate substanțele active pe care le conține planta medicinală. Astfel vă recomand  pulberea de Rădăcină de Brusture,  este foarte eficientă în detoxifiere.Un foarte bun protector  și regenerator hepatic îl reprezintă pulberea de Fructe de Armurariu. Pulberile se administrează 1 linguriță de 3-4 ori/zi. Prețul variază între 9.2 și 10 lei.
Articol realizat cu sprijinul Fares, compania  cu capital integral românesc  ce deţine locul întâi pe piaţa remediilor din plante medicinale din România.

1 Comentează

Adaugă un comentariu