iubireLeonard Cohen cântă cu ochii închişi, de pe un scaun înalt, de bar. Cu pălăria umbrindu-i fruntea, ochii privind către propriul orizont şi îmbrăcat la patru ace, bătrânul canadian spune poveşti, trimite manifeste şi declară iubire.
„You don’t really care for music, do you?”, este un vers dintr-una dintre piesele lui. Da, cu Leonard Cohen nu doar muzica este cea care contează.  Cohen e un duş rece pe note. Cohen îţi spune cât de mici suntem în lumea asta mare pe care ne place să o „tăvălim” just for fun, cum am uitat să iubim şi te învaţă să te regăseşti spiritual.
La Cohen iubirea nu este un compromis, la Cohen societatea e un complot, iar noi suntem un amalgam de sentimente pe care ni le reprimăm voit masochist.
Leonard Cohen a oferit cu muzica lui cea mai frumoasă demonstraţie de masculinitate, cea mai puternică dovadă de încredere pe care un bărbat i-o poate da unei femei, cel mai sincer mesaj, cea mai simplă şi fascinantă declaraţie pe care am auzit-o până acum.
Preferata rămâne In My Secret Life. Dar „I’m Your Man”, ” A Thousand Kisses Deep” sau „Waiting For the Miracle” sunt inegalabile.

Adaugă un comentariu