Carmen IohannisTragedia din #colectiv a avut cel putin trei efecte: Pe unii i-a inversunat împotriva unui sistem viciat, pe altii i-a îndurerat, in timp ce pe unii, destui si acestia, i-a amutit. Dintre cei din urma face parte si Prima Doamna Carmen Iohannis.
In ceea ce o priveste, chiar nu era cazul. Prima Doamna a ramas ultima ca vizibilitate in aceasta perioada neagra pentru toti si a ales sa nu aiba nicio aparitie publica. Sau nu are inca in garderoba o fusta cu o lungime adecvata momentului?
Statutul de Prima Doamna pe care si l-a castigat la bratul presedintelui, zambitoare in timpul dineurilor si al vizitelor oficiale, o obliga pe Carmen Iohannis la niste actiuni cu precadere caritabile, dar mai ales la omenie si compasiune publica.
Insa Prima Doamna este in continuare absenta de la tot ce are legatura cu drama din #colectiv. Carmen Iohannis nu a donat, nu a consolat, nu a mangaiat nicio frunte arsa si nu a aprins nicio lumanare in Piateta de la Bucur.
Ce-i drept, si sotului presedinte i-au trebuit vreo patru zile pana sa ajunga in mijlocul multumii care a inghetat pentru el la urne in urma cu un an, asa ca toata aceasta lipsa de reactie poate fi pusa pe seama spiritului de ardelean molcom, desi – fara intentia de a jigni alte regiuni – Ardealu-i mereu fruntea cand vine vorba despre unitate.
Drama din #colectiv a rasturnat un guvern intr-o noapte, a clintit un patriarh si Biserica pe care acesta o conduce, l-a adus pe Andre Rieu – pe banii lui – sa planga tineretea curmata, a rascolit tot ce ne mai ramasese de pret – demnitatea -, dar nu a putut sa o miste pe Prima Doamna.

Adaugă un comentariu