BurnoutJörg Fengler este psihoterapeut si formator-supervizor la Institutul de Psihologie Aplicata din Bonn. A scris carti despre adictii, dinamici de grup si organizatii disfunctionale. El trateaza in cartea sa, „Burnout”, disponibila de acum si in limba romana, la Editura Trei, unul dintre fenomenele cele mai raspandite in randul adultilor tineri: epuizarea profesionala.

Presiunea „termenelor” de la serviciu, munca nesatisfacatoare în echipa, proasta gestionare a timpului sau lipsa de apreciere diburnoutn partea superiorilor sunt doar o parte dintre motivele pentru care tot mai multi angajati se plang ca sufera de „epuizare profesionala” sau „burnout”. Recunoscand ca o parte din solutii ar putea veni pe cale institutionala, prezenta carte ofera angajatilor 25 de masuri eficiente si usor de aplicat pentru o profilaxie, la nivel individual, a epuizarii cronice. Practicabile oricand (în pauza de masa sau în drum spre casa) si în orice conditii, tehnicile de preventie a burnoutului includ îndrumari privind atenuarea tendintelor perfectioniste, renegocierea relatiilor de serviciu, ritmarea timpului, claritatea în gandire si centrarea pe un singur scop si relaxarea meditativa de tip mindful! ness.

Ce este epuizarea profesionala (burnout)? Care sunt cauzele epuizarii profesionale? Poate fi burnoutul prevenit?

„Burnout” , cea mai noua carte din colectia Psihologie Practica (pret 29 de lei), ofera angajatilor 25 de masuri eficiente si usor de aplicat pentru o profilaxie, la nivel individual, a epuizarii cronice.

Adaugă un comentariu