bronzPentru că pielea bronzată nu mai este de mult doar o modă a verii, iar preţurile accesibile tuturor de la saloanele de bronat au făcut ca acolo să existe un devărat pelerinaj în tot timpul anului, dermatologii avertizează: brozul de la solar este una dintre cauzele apariţiei cancerului de piele.
Studiile recente au arătat însă că bronzul de la solar are, în timp, efecte cancerigene.
„Nu e niciun dubiu că aceste aparate sunt cancerigene”, au declarat, în urmă cu un an, experţii Agenţiei Internaţionale pentru Studiul Cancerului (IARC). Avertismentul acestora a venit ca urmare a creşterii alarmante a cazurilor de cancer de piele. În ultimii 30 de ani, numărul celor care au dezvoltat această formă a bolii s-a majorat de patru ori.
Dacă dorinţa de a avea o piele bronzată chiar şi în extrasezon este mare, trebuie să ştiţi că există o alternativă sănătoasă în acest sens: bronzul organic.
Metoda, care constă în aplicarea prin pulverizare cu un aparat cu turbină HVLP a unei soluţii organice care, instantaneu, conferă pielii un aspect de bronz natual, ocoleşte atât soarele, cât şi ultravioletele.

”Spre deosebire de alte metode de bronzare, cum ar fi, de exemplu, cele pe bază de zahăr, această soluţie este 100 % naturală şi provine din miere de albine, pentru nuanţa mai deschisă, şi din coajă de nuci verzi, pentru cea închisă”, explică reprezentanţii unui centru de remodelare corporală din Capitală.

Care sunt avantejele metodei?

  • rămâne numai la nivelul straturilor superioare ale dermei, fără a intra în contact cu melanina
  • nu prezintă niciun risc pentru piele
  • poate reprezenta şi un tratament anti-îmbătrânire, datorită conţinutului acidului hialuronic aloe vera, vitamine, ginseng, muşetel,care au proprietăţi de hidratare

Dezavantaje
rezistă pe piele mai puţin în comparaţie cu celelalte metode de brozare, durat maximă fiind de maximum nouă zile.

Adaugă un comentariu