Sunt mai bine de doi ani de când eu şi La Bibliotheque am legat o prietenie specială. Nu îmi amintesc dacă era vară sau iarnă şi nici nu are importanţă în ce anotimp am păşit în biblioteca din salonul de frumuseţe. Cert este că de atunci revin cu regularitate pentru a-mi desfăta simţurile, pentru un SPA spiritual şi o baie de informaţii. Când spun de simţuri nu glumesc pentru că la salonul din Duiliu Zamfirescu am băut cea mai fresh, eco, bio şi răcoritoare limonadă, am mâncat în premieră flori de dovleac gătite de Dan Silviu Boerescu şi de Nicolas, dar şi cele mai delicioase şi mai homemade preparate semnate Omnivore’s Dilemma.
În grădina La Bibliotheque serile de vară sunt poezie, iar întâlnirile cu artişti, scriitori sau persoane publice, de neratat. Iarna, la o ceaşcă de vin fiert sau de ceai aburind, se deapănă alte poveşti, cu parfum de scorţişoară, şi se împachetează cadouri pentru copiii la care venirea lui Moş Crăciun este condiţionată de bunătatea şi dărnicia semenilor.
🙂 Şi Crăciunul de anul acesta a fost special pentru că am avut ocazia să aflu că Moş Crăciun există în toate ipostazele, în funcţie de vârstă: “de-adevăratelea” dacă ai până în 5 ani şi susţii asta aproape plângând şi cu pumnii încleştaţi a dreptate, şi “aşa… la nivel spiritual”, dacă eşti trecut de clasa I şi lista cu dorinţe îţi este respectată cu stricteţe.
Dar La Bibliotheque nu este, aşa cum poate ai înţeles din ce ai citit până acum, doar un club, ci un salon de înfrumuseţare care îmbină şi cultivă cele două tipuri de frumuseţe: fizică şi spirituală. În camera de pedichiură se află cărţi de călătorie. La coafor, la loc de cinste, pe rafturile azurii, sunt expuse albume de artă, în timp ce, în spaţiile destinate tratamentelor pentru păr se poate citi astrologie. Cărţile nu lipsesc nici din băi, unde micile biblioteci găzduiesc lucrări din domeniul psihologiei şi al filosofiei.

”Aici nu vii neapărat ca la un salon de înfrumuseţare. Uşile sunt larg deschise şi acelora care au nevoie de o lectură plăcută, o muzică atent aleasă şi deloc gălăgioasă şi o prăjitură de casă”, mi-a spus la prima noastră întâlnire Iulia Tătaru, amfitrioana La Bibliotheque.

Ei îi aparţin ideile de evenimente de neratat. Unul dintre ele, cel mai recent, a ieşit iar din tipare pentru că a demonstrat că o coafură nu se face doar la salon, ci şi la cafenea. Blow Dry Party s-a numit evenimentul de joi când La Bibliotheque a scos frumuseţea la o cafea la… muzeu. Adică la Café Antipa, unde, într-un cadru extrem de cald, elegant, primitor şi stilat echipa de stilişti şi-a dat întâlnire cu cliente noi sau vechi, cu doamne şi domnişoare curioase să încerce o experienţă unică. Fără ca nimeni să ceară nimic, stiliştii au făcut un exerciţiu de imaginaţie şi au realizat voluntar coafuri în functie de cum i-a inspirat fiecare persoană. Rezultatele au fost, desigur, fără reproş.

Amintindu-mi de grădina cochetă, de muzica în surdină, de discuţiile interesante şi cu substanţă, mi se face dor de serile de vară şi parcă aş scutura mai tare calendarul să cadă câteva luni.

Adaugă un comentariu