Pentru toţi cei care întâmpină venirea verii cu vizite dese la sala de sport şi, în acelaşi timp, iubesc berea, un studiu realizat în 2010 de Universitatea din Granada şi Consiliul Superior de Cercetări Ştiinţifice (CSIC) din Madrid arată că un consum moderat de bere după efort fizic permite recuperarea pierderilor hidrice şi modificărilor de diverse tipuri determinate de exerciţiu.
Astfel, berea consumată cu moderație și responsabilitate poate ajuta la o rehidratare adecvată prin care se refac pierderile hidro-electrolitice şi care reinstaurează, rapid şi complet, depozitele energetice epuizate, se poate îmbunătăţi randamentul fizic – sportiv şi optimiza viteza de recuperare după efort.
Odată ingerată, această băutură oferă corpului uman în special apă (93%) și, de asemenea, alte substanţe nutritive, cum ar fi vitamina B (în special de acid folic), fibre, minerale (dioxid de siliciu, potasiu şi magneziu) şi antioxidanţi.
Corina Zugravu, presedinte al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate si Nutritie, susţine că berea consumată moderat prezintă o multitudine de beneficii pentru organism.

Trecând peste efectul răcoritor pe care il are, nu trebuie să uităm nici faptul că berea ajută la rehidratarea organismului după efort fizic și datorită compoziției sale: adică o proporţie de 93% din apă și 7% substanțe nutritive. Trebuie precizat însă faptul că efectele benefice ale berii sunt valabile doar în condițiile în care aceasta este consumată cu moderație de catre adulți responsabili cu o dietă echilibrată.”, continuă aceasta.

Berea aduce elemente care înlocuiesc pierderile cauzate de exercitiile fizice cum sunt aminoacizii, diverse minerale, vitaminele din grupa B și antioxidanți. Bogată și în siliciu, berea ajută la menținerea oaselor sănătoase și previne apariția osteoporozei. În acelasi timp, berea conține fibre: două pahare de bere conţin în medie 10% din doza zilnică recomandată de fibre solubile, unele beri putând furniza până la 30%.
Cei care doresc să se bucure de proprietatiile benefice ale berii, dar nu doresc sau nu pot să consume alcool, ar trebui să ştie că berea fără alcool are aceleasi proprietati.

Adaugă un comentariu